Το Μπρόντγουεϊ…Στην καρδιά της Λευκωσίας

Το Μπρόντγουεϊ…Στην καρδιά της Λευκωσίας


Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας παρουσίασε πρόσφατα το ‘Broadway… In the Heart of Nicosia’, μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και θέατρο! Η άκρως απολαυστική παράσταση ετοιμάστηκε εξ ολοκλήρου από μαθητές και καθηγητές και παρουσιάστηκε στο Θέατρο Παλλάς, στην καρδιά της Λευκωσίας προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να ανεβάσουν ένα θεαματικό έργο σε επαγγελματική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές του σχολείου, ηλικίας  από 3 μέχρι 18 ετών έλαβαν μέρος σε εκτελέσεις διάφορων διεθνών μιούζικαλ που ανέβηκαν σε σκηνές Broadway. Καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών της πρωτοποριακής αυτής παραγωγής, οι μαθητές πέραν της μεγάλης επιδεξιότητάς τους, επέδειξαν επίσης αξιοπρόσεκτη αφοσίωση  στο ήθος και τις αρχές του σχολείου.

Με το τέλος της παράστασης, απευθυνόμενος στο κοινό, ο διευθυντής του σχολείου κ. Richard Wildsmith, ανάφερε τα εξής: «Στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, το πιο σημαντικό για εμάς είναι τα ταλέντα και χαρίσματα του κάθε μαθητή να αναγνωρίζονται, να καλλιεργούνται και να αξιοποιούνται τόσο προς την αυτοπραγμάτωση του κάθε παιδιού όσο και προς όφελος της κοινότητάς μας και της κοινωνίας ευρύτερα. Είναι μεγάλη ευλογία να αποτελούμε μέρος της κοινότητας της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας… Συγχαρητήρια σε όλους!»

Ως αποτέλεσμα της άριστης σχέσης και της τακτικής επικοινωνίας που διατηρεί το σχολείο με τους  μαθητές του, την παράσταση παρακολούθησαν και πολλοί απόφοιτοι της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας, ανάμεσα τους και η κα Τζένη Γαϊτανοπούλου. Η επικεφαλής του τμήματος Δημιουργικών Τεχνών και Υπεύθυνη Παραγωγής και Σκηνοθεσίας της παράστασης, κα. Νάταλη Γεωργιάδου Λοϊζίδου, δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, να βρίσκεται  ανάμεσα στο κοινό, η κα Γαϊτανοπούλου μια από τις μεγαλύτερες μορφές του κυπριακού και ελληνικού θεάτρου. Η παρουσία της εδώ θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης  ώστε να συνεχίσουμε να προωθούμε μέσα από την τέχνη τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλοϋποστήριξης και της ομαδικότητας».

Η εκδήλωση διεξάγεται στα πλαίσια του πολιτιστικού φεστιβάλ ‘International Day’, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ακαδημία γιορτάζει τη μοναδικότητα της κάθε κουλτούρας που αντιπροσωπεύεται μέσα στο σχολείο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από μαθητές και καθηγητές προβάλλοντας τη φιλοσοφία του σχολείου που αγκαλιάζει τον πλουραλισμό ιδεών και την διαφορετικότητα. Φέτος, μέσω της μουσικής, του θεάτρου και του χορού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εργαστούν με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοϋποστήριξης, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας μέσα από τις τέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.aan.ac.cy ή επικοινωνήστε στο +357 22664266 ή στο [email protected]

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1922 ως αγγλόφωνη ιδιωτική σχολή. Βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας και παρέχει Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ακολουθώντας το βρετανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ως σχολείο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές ιδιαιτερότητες και εφαρμόζει τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να παρέχει στους μαθητές τα κυπριακά πιστοποιητικά εκπαίδευσης. Το σχολείο λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη επένδυση στην εκπαιδευτική ανάπτυξη, βοηθώντας παράλληλα κάθε οικογένεια μέσο ενός προσεγμένου και συνετού καθορισμού των διδάκτρων.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα