Το ABX φέρνει την επανάσταση στην αγορά πολύτιμων μετάλλων

Το ABX φέρνει την επανάσταση στην αγορά πολύτιμων μετάλλων


Ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία το

 

Ξεκίνησε πρόσφατα η παγκόσμια λειτουργία του Allocated Bullion Exchange (ABX), του πρώτου στον κόσμο Β2Β ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών για πολύτιμα μέταλλα σε φυσική μορφή, με διαχωρισμένη ατομική θυρίδα ασφαλείας του πελάτη, το οποίο θα προσφέρει ολοκληρωμένη, διαφανή και σίγουρη πρόσβαση σε τοπικές αγορές και σε 11 παγκόσμια κέντρα ρευστότητας.

Το ABX προσφέρει μία σύγχρονη και επαναστατική λύση στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων ενσωματώνοντας το Β2Β εμπόριο και την αποθήκευση πολύτιμων μετάλλων σε φυσική μορφή σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον και μειώνοντας σημαντικά τα εμπόδια για είσοδο στη χονδρική αγορά των πολύτιμων μετάλλων σε φυσική μορφή.

Η ανοιχτή και αποτελεσματική αγορά του ABX, η οποία προσφέρει διαπραγμάτευση των τιμών σε πραγματικό χρόνο και με διαφάνεια, είναι μία καινοτομία απέναντι στις υπάρχουσες μεθόδους εμπορίου φυσικών πολύτιμων μετάλλων, που είναι χειροκίνητες, αναποτελεσματικές, απροσπέλαστες και στερούνται διαφάνειας, έχοντας ως αποτέλεσμα το υψηλό κόστος και το να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους παραγωγούς, εμπόρους και επενδυτές πολύτιμων μετάλλων.

Μέσω της μοναδικής, ιδιόκτητης ηλεκτρονικής πλατφόρμας εμπορίου ‘MetalDesk’, το ABX προσφέρει άμεσο παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθορισμό σωστών τιμών και εκκαθάριση στα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνουν όλους τους συμμετέχοντες του κλάδου των πολύτιμων μετάλλων σε φυσική μορφή, όπως παραγωγούς πολύτιμων μετάλλων, διυλιστήρια, ενδιάμεσους μεσίτες – διαπραγματευτές, διαχειριστές κεφαλαίων, θεσμικούς και ιδιωτικούς επενδυτές, κατασκευαστές και κοσμηματοπωλεία.

Ο CEO της ABX, Tom Coughlin, δήλωσε: «Η έναρξη λειτουργίας του ABX είναι το αποκορύφωμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και σχεδιασμού για την ανάπτυξη μίας σύγχρονης, διαφανούς και αποτελεσματικής λύσης για το εμπόριο φυσικών πολύτιμων μετάλλων με διαχωρισμένη ατομική θυρίδα ασφαλείας του πελάτη. Η πλατφόρμα του ABX είναι μία καινοτομία στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων και ήδη πολλοί μεγάλοι παίκτες της αγοράς έχουν εγγραφεί για να γίνουν μέλη μας. Η έναρξη λειτουργίας θα επιτρέψει στα νέα και υπάρχοντα μέλη του ΑΒΧ να ανακοινώσουν στους πελάτες τους την εμπορική διάθεση του ΑΒΧ και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών. Η ομάδα μας δουλεύει πάνω σε αυτό το όραμα περισσότερο από πέντε χρόνια τώρα, οπότε είμαι πολύ περήφανος που είμαστε σήμερα σε θέση να παρουσιάσουμε αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων. Σε μία εποχή με μεγάλη μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές, το λανσάρισμα του ABX επεκτείνει την πρόσβαση, ενισχύει την αποτελεσματικότητα και αυξάνει τη διαφάνεια σε μία αγορά που ιστορικά είναι αδιαφανής.»

Περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών είναι διαθέσιμες στο www.abx.com

Το Allocated Bullion Exchange (ABX) είναι το πρώτο στον κόσμο Β2Β ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών για πολύτιμα μέταλλα σε φυσική μορφή με διαχωρισμένη ατομική θυρίδα ασφαλείας του πελάτη. Προσφέρει καινοτόμα, διαφανή και ολοκληρωμένη πρόσβαση στη χονδρική αγορά φυσικών πολύτιμων μετάλλων για όλο τον κύκλο εμπορίου. Αποτελείται από 11 τοπικά κέντρα εμπορίου και είναι το πρώτο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών που προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες Β2Β εμπορίου (εμπόριο, εκκαθάριση, διευθέτηση και τεχνολογική υποδομή), καθώς και υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς που το καθιστούν την πιο αποτελεσματική και αποδοτική λύση για τη διαπραγμάτευση πολύτιμων μετάλλων σε φυσική μορφή.

Το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών για εταιρείες-μέλη καταργεί τα υφιστάμενα εμπόδια για την είσοδο στην παγκόσμια αγορά χονδρικής μέσα από την ισχυρή υποδομή του, που ενσωματώνει παγκόσμιο εμπόριο σε πραγματικό χρόνο, καθορισμό σωστών τιμών σε τοπικό επίπεδο και υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς σε ένα κεντροποιημένο ηλεκτρονικό περιβάλλον εμπορίου, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή πλατφόρμα ΜetalDesk. Το ABX στοχεύει να εκσυγχρονίσει και να παγκοσμιοποιήσει τις αγορές πολύτιμων μετάλλων συνδέοντας τοπικές αγορές και μεγάλα παγκόσμια κέντρα ρευστότητας που περιλαμβάνουν το Σύδνεϋ, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κογκ, τη Σαγκάη (Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου) τη Μπαγκόκ, τη Ζυρίχη, την Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάϊ.

Το ABX γεννήθηκε από την αυξανόμενη ζήτηση για ένα σύγχρονο, παγκοσμιοποιημένο ηλεκτρονικό περιβάλλον για το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων σε φυσική μορφή που λειτουργεί με όρους ανοιχτής αγοράς. Μέχρι το 2016 και πριν λανσαριστεί αυτόνομα, το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών προσφερόταν από την εταιρεία Bullion Capital.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα