Τσαβούσογλου: Συνεχίζουμε την εποικοδομητική μας στάση στο Κυπριακό

Τσαβούσογλου: Συνεχίζουμε την εποικοδομητική μας στάση στο Κυπριακό

 

Συνεχίζουμε την εποικοδομητική μας στάση στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να περάσουμε το συντομότερο σε πενταμερή».

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι δύο πλευρές πραγματικά διένυσαν μεγάλη απόσταση στα τέσσερα κεφάλαια. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία στήριξε τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για μία βδομάδα στην Ελβετία και έκανε ό,τι μπορούσε για να συνεισφέρει σε αυτές.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών, η Ε/κ πλευρά ζήτησε να υπάρξει διακοπή στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι όπως συμφώνησαν οι δύο πλευρές θα συναντηθούν την ερχόμενη βδομάδα και πάλι.

“Θέλουμε να περάσουμε το συντομότερο σε πενταμερή και να καταλήξει με επιτυχία αυτή η διαδικασία των διαπραγματεύσεων που είναι η τελευταία ευκαιρία. Ως Τουρκία, όπως πάντοτε, συνεχίζουμε την εποικοδομητική μας στάση σε αυτό το θέμα”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ