Τόνωση της κυπριακής επιχειρηματικότητας μέσω του IDEA

Τόνωση της κυπριακής επιχειρηματικότητας μέσω του IDEA

 


Το IDEA- Innovate.Develop.Excel.Accomplish είναι μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, στηρίζουν αφιλοκερδώς την προσπάθεια τεσσάρων γραφείων παροχής υπηρεσιών της Κυπριακής οικονομίας. Συγκεκριμένα, για τα επόμενα δύο χρόνια, υπέγραψαν συμφωνία με το IDEA, οι MTN, Innovation/Leo Burnett, Deloitte και το δικηγορικό γραφείο Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε. για την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το IDEA αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στην Κύπρο, επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation), συνολικής διάρκειας 12 μηνών.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες (από 2 μέχρι 5 άτομα)  που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, νοουμένου ότι είναι διατεθειμένοι να είναι στην Κύπρο για ένα χρόνο.

Μέχρι δέκα ομάδες θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης, με εμπειρία  στη δημιουργία και διαχείριση νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) καθώς και σε επενδύσεις σε αυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Οι επιλεγμένες ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σύγχρονο χώρο για περίοδο μέχρι 12 μήνες. Η προκήρυξη για συμμετοχή στο IDEA άνοιξε σήμερα και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 23 Ιουλίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα του προγράμματος www.ideacy.net

Το IDEA θα παρέχει, επίσης δωρεάν, πρόσβαση σ’ ένα δίκτυο  διακεκριμένων μεντόρων, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δικτύωση με πιθανούς επενδυτές.

Οι δύο ιδρυτές προτίθενται να παρέχουν €10,000 (seed funding) στις ομάδες που θα περάσουν επιτυχώς στο Στάδιο Β (incubation) του προγράμματος, για την περίοδο που θα παραμένουν στο IDEA, που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη εξόδων που προκύπτουν στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης μιας καινοτόμας επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, το Πρόγραμμα IDEA θα αποκτά 6% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρία εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια του Προγράμματος για στήριξη καινούριων ομάδων κάθε χρόνο.

Με το IDEA, η Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, καθώς και οι στρατηγικοί τους εταίροι ( Deloitte, MTN, Innovation / Leo Burnett και το Δικηγορικό γραφείο Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε.), στοχεύουν στο να συνεισφέρουν και να στηρίξουν παράλληλες προσπάθειες για τη δημιουργία στην Κύπρο επιχειρηματικής κουλτούρας καθώς και την προώθηση καινοτόμων ιδεών που θα έχουν τις δυνατότητες υλοποίησης και πακεταρίσματος στο εξωτερικό.

Τα μακροχρόνια οφέλη αυτής της πρωτοβουλίας είναι πολλά, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ των νέων, η αξιοποίηση των ταλέντων και των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο καθώς και την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Κύπρο.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.ideacy.net ή τηλεφωνήστε στο 22128260 ή στείλτε email στο [email protected]


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα