Τώρα τι θα πει στους νέους η Αντιπολίτευση;

Τώρα τι θα πει στους νέους η Αντιπολίτευση; 

Του Λευτέρη Χριστοφόρου – Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ., Ευρωβουλευτής

 

Η αξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων δεν κρίνεται μόνο προεκλογικά αλλά πρωτίστως κρίνεται μετεκλογικά.

Αποτελεί θεμελιώδες κριτήριο πολιτικού ήθους, συνέπειας και υπευθυνότητας να εξετάσουμε τις πολιτικές συμπεριφορές όλων μας, για όσα υποσχεθήκαμε ή δεν υποσχεθήκαμε προεκλογικά και σε ποιο βαθμό επιβεβαιώνονται σήμερα ή εάν κάποιοι εξαπάτησαν τελικά τους Κύπριους Πολίτες.

Ένα από τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη προεκλογική περίοδο είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να υλοποιήσει προεκλογική της υπόσχεση για Μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά σε 14 μήνες. Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση υπέστην ισοπεδωτική κριτική για έργο το οποίο πιθανώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει και την ίδια ώρα για έργο, όπως Μείωση Θητείας, που αποφάσισε να υλοποιήσει. Δηλαδή ο πολιτικός παραλογισμός και η αντιφατικότητα στο αποκορύφωμα της.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν ομαδικά στο Δημοκρατικό Συναγερμό και στη Κυβέρνηση ισχυριζόμενοι ότι η Μείωση της Θητείας, είναι προεκλογικό πυροτέχνημα και ότι δεν πρόκειται και δεν μπορεί να υλοποιηθεί ποτέ.

Ήδη η Κυβέρνηση που απέδειξε ότι δεν συμβιβάζεται με λαϊκισμούς και με τεχνάσματα και φυσικά δεν εμπαίζει αλλά σέβεται τους πολίτες, προχωρά μετεκλογικά στη προκήρυξη 3000 θέσεων οπλιτών και οι νέοι μας που ήδη υπηρετούν τον Ιανουάριο απολύονται και η επόμενη σειρά των στρατιωτών μας θα υπηρετήσουν μόνο 14 μήνες.

Η μείωση της θητείας και η πρόσληψη 3000 νέων ανθρώπων, άρχισε να υλοποιείται. Αποτελεί πραγματικότητα και οι αμφισβητίες πλέον είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι. Με τη μείωση της θητείας, θα υπάρξουν σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, στην οικονομία, στους νέους ανθρώπους. Ακόμη μία σημαντική μεταρρύθμιση που δεν τόλμησε κανένας εδώ και δεκαετίες να εφαρμόσει, εφαρμόζεται εδώ και τώρα.

Δεν αναμέναμε προεκλογικά να το χαιρετίσει η Αντιπολίτευση. Αυτό θα αποτελούσε προχωρημένη φαντασία και προσδοκία γνωρίζοντας την Κυπριακή Αντιπολίτευση. Τουλάχιστον, ανέμενα μετεκλογικά η Αντιπολίτευση, να κοιτούσε τους πολίτες στα μάτια και να ζητούσε συγγνώμη από το κυπριακό λαό γιατί μανιωδώς τον διαβεβαίωναν ότι ούτε μείωση θητείας θα επιτυγχανόταν, ούτε και πρόσληψη 3000 νέων παιδιών.

Φυσικά μπορεί η Αντιπολίτευση να θεωρεί ότι είχε δίκαιο και να συνεχίζει να πιστεύει ότι η μείωση της θητείας αποτελεί πυροτέχνημα της Κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού και πιθανώς να δούμε την Αντιπολίτευση να καλεί τους νέους ανθρώπους να μην υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη στο Στρατό γιατί είναι πυροτέχνημα και να καλέσει τους στρατιώτες να συνεχίσουν να υπηρετούν 24 μήνες θητεία. Αναμένω με αδημονία την αντίδραση της Αντιπολίτευσης. Μέχρις στιγμής τηρεί ένοχη σιωπή.

Επειδή στήριξα για πολλά χρόνια τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, χαίρομαι πραγματικά για την τολμηρή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου και παραμένω στην ουσία και την αξία αυτής της απόφασης που δημιουργεί θετικές και μόνο θετικές προεκτάσεις.

Άλλωστε εμπιστεύομαι την κρίση του λαού που θα κρίνει αβίαστα ποιοι πραγματικά πίστευσαν και εφάρμοσαν τη Μείωση της Θητείας και ποιοι που δεν ήθελαν τη μείωση βρήκαν διάφορους τρόπους να υπονομεύσουν το μέτρο και προεκλογικά ευελπιστούσαν να μην εφαρμοσθεί και μετεκλογικά φυσικά δεν είπαν τίποτε στους πολίτες που βομβάρδισαν κυριολεκτικά για το θέμα της Θητείας. Πάντως οι χιλιάδες νέοι μας αναμένουν τις απαντήσεις της Αντιπολίτευσης.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα