ΥΠΟΙΚ: Η Κύπρος δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για την ΕΕ

ΥΠΟΙΚ: Η Κύπρος δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για την ΕΕ


“Μπήκαμε στο πρόγραμμα με την οικονομία σε ύφεση, εξερχόμαστε από το πρόγραμμα με την οικονομία μας ξανά σε ανάπτυξη”, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ετά το πέρας της ενημέρωσης προς την Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Επιτροπή “για τη μεγάλη προσπάθεια διόρθωσης, σταθεροποίησης και ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, να εξηγήσω πως αυτή η δύσκολη προσπάθεια έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα”.

“Μπήκαμε στο πρόγραμμα με τα δημόσια οικονομικά να είναι σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και τα έχουμε εξυγιάνει. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια με το τραπεζικό σύστημα να είναι σε κρίση και το έχουμε σταθεροποιήσει”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι αυτά ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών.

Τόνισε, πως “η Κύπρος πλέον εκτός προγράμματος δε θα περιλαμβάνεται στη λίστα των προβλημάτων της ΕΕ αλλά θα είναι σε θέση, ακολουθώντας την πορεία της, να συμβάλει στην επίτευξη των κοινών επιδιώξεων της ΕΕ”.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα