ΥΠΟΙΚ: Μέτρα μόνο αν επιβεβαιωθούν δυνητικοί κίνδυνοι

ΥΠΟΙΚ: Μέτρα μόνο αν επιβεβαιωθούν δυνητικοί κίνδυνοι

 


 

Τη δέσμευση της Κύπρου για τη συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών της, επανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση των 19 του ευρώ επί των προσχεδίων των προϋπολογισμών του 2017.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι μέτρα θα απαιτηθούν μόνο σε περίπτωση επιβεβαίωσης του σεναρίου της Κομισιόν και πως έλλειμμα και χρέος βρίσκονται εντός των πλαισίων που ορίζουν οι δημοσιονομικοί κανόνες.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός σε γραπτή του δήλωση, μετά το πέρας της σχετικής συνεδρίασης, αναφέρει ότι  «Είχα σήμερα την ευκαιρία να επαναλάβω, ενώπιον του Eurogroup, τη δέσμευση της κυβέρνησης για συνέχιση της συνετής διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών. Για το 2017 η εκτίμηση της Κομισιόν για την Κύπρο αφορά οριακό και μόνο έλλειμμα της τάξης του 0.4% του ΑΕΠ, που αποτελεί, για άλλη μια χρονιά, μια από τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη.”

Ο Υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι “ο κανόνας χρέους επιτυγχάνεται και κανένα πρόσθετο μέτρο δεν καθίσταται αναγκαίο. Μέτρα θα καταστούν αναγκαία μόνο εάν οι δυνητικοί κίνδυνοι που εντοπίζει η Κομισιόν επιβεβαιωθούν και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που επιβάλλει τη συνέχιση των προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη και  διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας».


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα