ΥΠΟΙΚ: Ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπέρασε κάθε προσδοκία

ΥΠΟΙΚ: Ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπέρασε κάθε προσδοκία

 


 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρετίζει την ανοδική πορεία της οικονομίας

 

Η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 3,3% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη να διατηρηθεί σταθερή η πορεία.

«Η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 3,3% ξεπερνά κάθε προσδοκία και επιβεβαιώνει ότι μια νέα προοπτική έχει δημιουργηθεί για την χώρα μας», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης σε γραπτή δήλωσή του ύστερα από τη δημοσίευση της προκαταρκτικής εκτίμησης της Στατιστικής Υπηρεσίας για το ρυθμό ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ο ΥΠΟΙΚ τονίζει ωστόσο πως «έχουμε υποχρέωση έναντι των συμπολιτών μας να κρατήσουμε σταθερή την πορεία και με συλλογική προσπάθεια και αξιόπιστες πολιτικές, να καλύψουμε πλήρως το χαμένο έδαφος».

«Με αυτοπεποίθηση και με αισιοδοξία πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», καταλήγει.

Τη συνεχιζόμενη καταγραφή ανοδικής ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, που ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και άγγιξε το 3,3%, χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ανακοίνωση αργά το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, αναφέρει ότι «η ικανοποίησή μου δεν είναι παρά η ικανοποίηση που ο καθένας από εμάς νιώθει, αφού μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τις θυσίες του λαού μας επιτυγχάνεται η σταδιακή αποκατάσταση της πλήρους ανάκαμψης αλλά και η επιτυχία των στόχων μας».

Σημειώνει επίσης ότι η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι η επιμονή και η συνέπεια σε μια ορθή δημοσιονομική πολιτική, η πίστη στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, είναι τα μόνα εφικτά συστατικά που δημιουργούν τις συνθήκες σταθερότητας, τη σιγουριά και την προοπτική για το μέλλον.

«Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη που καταγράφεται δημιουργεί και τις απαραίτητες συνθήκες να αντιμετωπιστούν σταδιακά αλλά και αποτελεσματικά τα προβλήματα που η οικονομική κρίση προκάλεσε στον λαό μας», προσθέτει.

Διαβεβαιώνει τέλος τον κυπριακό λαό ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες ή λαϊκισμούς, ώστε «να μην επιτρέψουμε να επανέλθουμε σε δυσάρεστες συνθήκες του παρελθόντος».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα