Υπουργός Οικονομικών: Ο συνεργατικός θεσμός είναι όσο ποτέ άλλοτε και απαραίτητος και επιβεβλημένος

Υπουργός Οικονομικών: Ο συνεργατικός θεσμός είναι όσο ποτέ άλλοτε και απαραίτητος και επιβεβλημένος

Αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Ανδρέα Μουσκάλλη, επισκέφθηκε στις 18 Ιουλίου, 2013 τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη για ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Συνεργατικό Κίνημα αλλά και ευρύτερα την κοινωνία και την πατρίδα μας.

Υπογραμμίσθηκε στον Υπουργό το πλούσιο και πολυδιάστατο έργο που το Συνεργατικό Κίνημα διαδραμάτισε στην πορεία των 104 χρόνων του, προς όφελος των μελών του και ευρύτερα της κυπριακής κοινωνίας. Επισημάνθηκε η ανάγκη περιφρούρησης, διαφύλαξης, συνέχισης και ανάπτυξης του συνεργατικού πιστωτικού τομέα ως του πρωτογενούς κυττάρου και του ακρογωνιαίου λίθου για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας.

Θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό ήταν:

H αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα. Επισημάνθηκε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης όπως υποβλήθηκε από τον Κεντρικό Φορέα Συνεργατισμού, βασίζεται στην αποτελεσματική λειτουργία των εταιρειών, τη διαφύλαξη της οικονομικής τους φερεγγυότητας, την πλήρη εφαρμογή συστημάτων εταιρικής διακυβέρνησης, τη γεωγραφική τους σύνθεση, αλλά και τη διατήρηση του συνεργατικού τους χαρακτήρα.
Συζητήθηκε σε έκταση το θέμα των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές.

Έγινε συζήτηση για υποστήριξη της ανάκαμψης της Κυπριακής οικονομίας, επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα μείωσης των δανειστικών επιτοκίων.

Η συνάντηση κύλησε σε πνεύμα απόλυτης συναντίληψης και ομοφωνίας.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε την Αντιπροσωπεία πως ο συνεργατικός θεσμός είναι όσο ποτέ άλλοτε και απαραίτητος και επιβεβλημένος και θα συνεχίσει η Κυβέρνηση να το στηρίζει ανεπιφύλακτα.

Η Αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για τη συνάντηση και τονίσθηκε η αναγκαιότητα της συχνής επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα