Φιλοσοφία της Ancoria η νέα τραπεζική κουλτούρα

Φιλοσοφία της Ancoria η νέα τραπεζική κουλτούρα

 

Με αρχικό κεφάλαιο €50 εκ.

 

Το όραμα και τα πλάνα της παρουσίασε σήμερα και επίσημα η Ancoria Bank που δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά.

Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας, Γιάννη Λοΐζου, η Ancoria Bank, αποτελεί προέκταση του μεγαλεπήβολου οράματος του Sievert Larsson για παροχή σύγχρονων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για πλήρεις τραπεζικές εργασίες στη χώρα μας και άρχισε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο 2015.

Όπως τόνισε στόχος της Ancoria Bank, δεν είναι η ίδρυση μιας ακόμα τράπεζας στην Κύπρο, αλλά η δημιουργία ενός σύγχρονου και ευέλικτου χρηματοοικονομικού οργανισμού με νέα κουλτούρα, νέα προσέγγιση και νέα σχέση με τους πελάτες του.

Ως νέα τράπεζα, χωρίς τα γνωστά βαρίδια του τραπεζικού τομέα από το πρόσφατο παρελθόν, επισήμανε ο κ. Λοΐζου, έχουμε ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια (αρχικό κεφάλαιο €50 εκ.), επιδιώκουμε να λειτουργούμε με σύγχρονο τρόπο και διαθέτουμε όλες τις αναγκαίες χρηματοοικονομικές υποδομές για άμεση και ευέλικτη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Από την πλευρά της η Ευγενία Χριστοδούλου, Αναπληρώτρια Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Ancoria Bank, ανέφερε πως οι λέξεις που ορίζουν την πορεία της τράπεζας, είναι οι αξίες της: καινοτομία, διαφάνεια, δέσμευση, ειλικρίνεια, ακεραιότητα.

Ήδη η τράπεζα έχει ιδρύσει δύο Banking Centres, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό ενώ σύντομα θα λειτουργήσει ακόμα ένα στη Λάρνακα. Συνολικά, σήμερα η τράπεζα αποτελείται από 60 άτομα προσωπικό.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ancoria Bank είναι ο Martin Schenk, ενώ μέλη του ΔΣ της είναι οι Χαράλαμπος Παναγιώτου, Χαρίδημος Θεοχαρίδης, Οδυσσέας Χριστοδούλου, Sievert Larsson, Αθηνά Παπαδοπούλου, Στέλιος Θρασυβούλου, Γιάννης Λοΐζου και Ευγενία Χριστοδούλου.

 

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα