Φόρουμ για το Wealth Management από την Τράπεζα Κύπρου

Φόρουμ για το Wealth Management από την Τράπεζα Κύπρου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Wealth Management Forum: Global Markets – Outlook 2016 που διοργανώθηκε από τη διεύθυνση Wealth, Brokerage & Asset Management της Τράπεζας Κύπρου.

Το Forum παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για το Wealth Management καθώς Διεθνείς εμπειρογνώμονες της αγοράς, από αξιόπιστα fund houses στηρίξαν το γεγονός με τις απόψεις και τις προβλέψεις τους. Συγκεκριμένα, στο forum παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Ο Peter Vincent, Head of Alternative Sales, Europe από Franklin Templeton μίλησε για το μέλλον της οικονομίας, και τόνισε πως υπάρχει εκτίμηση ότι η Κίνα θα συνεχίσει να καταγράφει επιβράδυνση στην ανάπτυξή της, ωστόσο, δεν προβλέπει ότι τα στοιχεία θα είναι ανησυχητικά ή εκτός ελέγχου στο εγγύς μέλλον. Αναφορικά με τα εμπορεύματα ο κ. Vincent σημείωσε ότι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην αγορά εμπορευμάτων συγκεντρώνονται όλα γύρω από τη μεγάλη προσφορά που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο.

O John Botham, Product Director από Invesco έκανε μια σύντομη ανασκόπηση του 2015, μίλησε για τις προοπτικές για του 2016, τις αποτιμήσεις αλλά και για διάφορες  περιφερειακές απόψεις.

Ο Mohamed Rashid, Investment Specialist, Global Corporate Credit από BNP Paribas τόνισε ότι μια σειρά εξελίξεων και δεδομένων δείχνει μια ευρύτερη ανησυχία στην παγκόσμια αγορά. Παράλληλα, ο κ. Rashid σημείωσε ότι στις ΗΠΑ παρατηρούνται στοιχεία που προκαλούν ανασφάλεια σε επίπεδο επενδύσεων. Τέλος, σημείωσε ότι αισιοδοξία μας πρέπει να είναι σε λογικά επίπεδα και πιστεύει πως πάντα υπάρχουν καλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Αλέξανδρος Σκούντζος, διευθυντικό στέλεχος της HSBC, ανέλυσε εάν έχει παρέλθει η εποχή των μεγάλων αποδόσεων του αμερικανικού δολαρίου. Την ίδια ώρα η ποσοτική χαλάρωση στην ΕΕ καθιστά το ευρώ φθηνότερο, κάτι που σαφώς περιορίζει και τις αποδόσεις σε σχέση με τις επενδύσεις στο ευρώ, τόνισε ο κ. Σκούντζος στην παρουσίασή του.

Ο Γεώργιος Λάμπρος, Manager Asset Management and Investment Strategy & Energy, από την Τράπεζα Κύπρου παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις που απορρέουν από την επενδυτική στρατηγική του Investment Strategy Unit της Τράπεζας. Επίσης αναπτύχθηκαν οι τρέχουσες τάσεις των αγορών.

Προεδρεύων της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Αργυρίδης, Director του Wealth, Brokerage & Asset Management Division της Τράπεζας Κύπρου ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο John Hourican, CEO της Τράπεζας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο Σωφρόνης Κληρίδης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου που μίλησε για την κυπριακή οικονομία, για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και για μελλοντικές προοπτικές.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα