Χρονιά επιδόσεων το 2015 για την Etihad Airways

Χρονιά επιδόσεων το 2015 για την Etihad Airways

 


Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ολοκλήρωσε ακόμη μία χρονιά ακέραιων επιχειρησιακών επιδόσεων, επιτυγχάνοντας συνεχή αύξηση του αριθμού των επιβατών και του φορτίου της.

Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 17,4 εκατ. επιβάτες κατά το 2015, καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση της τάξης του 17% σε σύγκριση με το 2014, και πραγματοποίησε 97,400 πτήσεις που κάλυψαν 467 εκατ. χλμ. Η ενίσχυση της επιβατικής ζήτησης συνέχισε να ξεπερνά την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της αεροπορικής εταιρείας, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξής της.

Συνολικά, η Etihad Airways μετέφερε περισσότερους από το 75% του συνόλου των επιβατών που ταξίδεψαν από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, κατά το 2015. Με την προσθήκη των εταίρων της εταιρείας, που εκτελούν πτήσεις στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το σύνολο της επιβατικής κίνησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι αυξάνεται έως το 84%.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, James Hogan δήλωσε: «Το 2015, καταφέραμε να παρουσιάσουμε στους εκατομμύρια ταξιδιώτες νέες ανταγωνιστικές επιλογές, μέσα από τις βραβευμένες υπηρεσίες μας και τα διευρυμένα δίκτυα των συνεργατών μας. Καμία αεροπορική εταιρεία δεν επιδιώκει περισσότερα για να ενισχύσει και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη βιομηχανία των αερομεταφορών».

Η Etihad Airways παρουσίασε έξι επιπλέον προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της κατά το 2015, με νέες πτήσεις προς Καλκούτα, Μαδρίτη, Εδιμβούργο, Εντέμπε, Χονγκ Κονγκ, και Νταρ ες Σαλάμ, και μια νέα επιπλέον πτήση προς Μπρίσμπεϊν.

Πέρυσι επίσης, τα αεροπλάνα της Etihad Airways ενισχύθηκαν με την προσθήκη του Boeing 787-9 Dreamliner, το οποίο τέθηκε σε εμπορική υπηρεσία για πτήσεις στην Ουάσιγκτον, τη Ζυρίχη, τη Σιγκαπούρη και το Μπρίσμπεϊν. Το δίκτυο των Airbus A380 της εταιρείας επεκτάθηκε με δεύτερο δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και νέες πτήσεις προς Σίδνεϋ και Νέα Υόρκη.

Φέτος, η εταιρεία θα αρχίσει τρίτο ημερήσιο δρομολόγιο, με το A380, προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, και θα προσθέσει δύο νέους προορισμούς με A380 προς Βομβάη και Μελβούρνη, ενώ το Boeing 787 θα πετά πλέον σε πέντε πόλεις: το Ντίσελντορφ, το Περθ, τη Σαγκάη, την Κωνσταντινούπολη και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Η Etihad Airways αύξησε τη συχνότητα σε 16 υπάρχοντα δρομολόγια σε όλο τον κόσμο το 2015. Αυτά ήταν η Μπανγκόκ, το Τσεννάι, το Νταμάμ, το Νέο Δελχί, το Χονγκ Κονγκ, το Χαϊντεραμπάντ, η Κωνσταντινούπολη, η Τζέντα, το Κοτσί, το Κοτζικόντε, η Μελβούρνη, η Βομβάη, το Μουσκάτ, οι Σεϋχέλλες, η Τεχεράνη και το Θιρουβανανθαπούραμ.

Συμπληρώνοντας την οργανική της ανάπτυξη, το περασμένο έτος η εταιρεία επέκτεινε ακόμη τις πτήσεις κοινού κωδικού της και τις συνεργασίες με εταιρείες ίδιων κεφαλαίων. Οι συνεργασίες αυτές έφεραν περισσότερους από 5 εκατ. επιβάτες στις πτήσεις της Etihad Airways, μια αύξηση της τάξης του 43% σε σύγκριση με 3,5 εκατ. επιβάτες που μετέφερε η εταιρεία το 2014.

Μια νέα συμφωνία κοινού κώδικα ξεκίνησε με την Pakistan International Airlines (PIA), ενώ οι υφιστάμενοι κοινοί κωδικοί της Etihad Airways με τις Air Serbia, American Airlines, flynas, Jet Airways, Korean Air, NIKI και S7 Airlines διευρύνθηκαν σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, η Etihad Airways προσφέρει πλέον ένα συνδυασμένο δίκτυο μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, σε σχεδόν 600 προορισμούς μέσω των 197 διασυνδέσεων και των 49 συνεργασιών κοινού κωδικού.

Τον Απρίλιο του 2015, η αεροπορική εταιρεία έλαβε ρυθμιστική έγκριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελβετίας, FOCA, για να οριστικοποιήσει την επένδυση σε ποσοστό 33,3% στον Ελβετικό περιφερειακό αερομεταφορέα, Darwin Airline. Τον Ιούνιο, η Darwin Airline, με το νέο όνομα Etihad Regional, έγινε η τελευταία προσθήκη στο δίκτυο εταίρων της Etihad Airways, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways και Virgin Australia. Αυτή η συνεργασία εταίρων ιδίων κεφαλαίων της Etihad Airways αποτελεί τον έβδομο μεγαλύτερο παγκόσμιο όμιλο αεροπορικών εταιρειών, καθώς μετρούν πάνω από 100 εκατ. ταξιδιώτες.

Ο στόλος της Etihad Airways περιλάμβανε 121 αεροσκάφη στο τέλος του 2015 (9% αύξηση από έτος σε έτος), με μέσο όρο ηλικίας τα 5,8 χρόνια – ένας από τους νεότερους και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον στόλους στον κλάδο των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία παρέλαβε το 2015, 11 Airbus (4 αεροσκάφη τύπου Α380, 6 A321s και ένα Α320) και τέσσερα αεροσκάφη Boeing Dreamliner 787-9, ενώ παράλληλα προστέθηκε περαιτέρω μισθωμένη χωρητικότητα.

Για να υποστηρίξει την επόμενη φάση της παγκόσμιας επέκτασης του δικτύου της, η Etihad Airways θα παραλάβει 10 αεροσκάφη το τρέχον έτος, μεταξύ των οποίων 5 Boeing 787-9, 3 αεροσκάφη τύπου Α380 και 2 Boeing 777-200 Freighters.

Ο κ. Hogan δήλωσε: «Μπαίνουμε στο 2016 με την αυτοπεποίθηση μιας ισχυρότερης και πιο δυναμικής αεροπορικής εταιρείας που θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εξέλιξη του Άμπου Ντάμπι ως έναν παγκόσμιο κόμβο αερομεταφορών. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, κυρίως την προστασία των αγορών από τις μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε μία νέα ανταγωνιστική επιλογή για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο».

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε 116 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad Airways αποτελείτε από 120 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 200 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 66 Boeing 787 Dreamliners, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350 και 5 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia, Jet Airways και Alitalia. Επίσης η Etihad Airways, έχει λανσάρει μια νέα αερογραμμή την Etihad Regional, μετά την εξαγορά ποσοστού 33,3% στον ελβετικό αερομεταφορέα Darwin Airline.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 136 επιβατών, με 16 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:40 και άφιξη στην Κύπρο στις 12:35 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 13:35 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:15 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα