Όσα δεν ξέρετε για το Davos

Όσα δεν ξέρετε για το Davos

 


Οι ισχυροί της παγκόσμιας οικονομίας ξεκίνησαν χθες τις συνομιλίες και τις συναντήσεις τους στο Davos. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο 46ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα συζητήσουν τα ζητήματα όπως την “Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση”, θα κανονίσουν συμφωνίες και θα προσπαθήσουν να μπουν στα καλύτερα cocktail parties.

Εν μέσω του “celebrity spotting”, οι ισχυροί αυτοί θα συζητούν για τα μεγάλα ρίσκα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όταν φύγουν από το Davos.

Tουλάχιστον δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από ρομπότ σύντομα, όπως έχει υπολογίσει το φόρουμ.

Η Ελβετία είναι πολύ ακριβή, και αυτό φαίνεται στους σπόνσορες των συνεδρίων, οι οποίοι ξοδεύουν όλο και περισσότερα κάθε χρόνο.

Η κωμόπολη του Davos είναι μία αποκομμένη κοινότητα. Εδώ και χρόνια, το Φόρουμ απαντά στην κατακριτέα ισότητα μεταξύ των φύλων. Φέτος, τουλάχιστον, έξι από τα μέλη της επιτροπής είναι γυναίκες, αλλά για να επιτευχθεί πλήρης ισότητα υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Παρόλα αυτά οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν την χλιδή και τους σουπερσταρ πολλών “κόσμων”:

Οι σταρ που θα βρεθούν στο Davos συμπεριλαμβάνουν:

-Ροκ σταρ κυβέρνησης: Justin Trudeau (πρωθυπουργός Καναδά)

-Ροκ σταρ επιχειρήσεων: Μary Barra

-Ροκ σταρ οικονομίας: Christine Lagarde

-Ροκ σταρ τραπεζών: Tidjane Thiam

-Ροκ σταρ Χόλιγουντ: Leonardo DiCaprio

-Ροκ σταρ ρομπότ: HUBO

-Aντι-ροκ σταρ: will.i.am

-Πραγματικός ροκ σταρ: Βοno

Όσον αφορά την ασφάλεια, η Ελβετία έχει αναπτύξει δυνάμεις 4.500 στρατιωτών και αστυνόμων, το 5% των οποίων είναι μόνιμοι στρατιώτες. Επίσης υπάρχουν δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος. Περίπου 100 εκ των 2.500 προσκεκλημένων έχουν ειδική φρουρά, ενώ οι προσκεκλημένοι θα περιβάλλονται από 46 χιλιόμετρα φράχτη, και το αεροδρόμιο της Ζυρίχης θα διαχειριστεί 1.000 επιπλέον πτήσεις και προσγειώσεις αεροπλάνων και ελικοπτέρων.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα