Ψάχνουν €20 εκ. για να ολοκληρωθεί το Mall Αθηαινίτη

Ψάχνουν €20 εκ. για να ολοκληρωθεί το Mall Αθηαινίτη

 


Άλλα 20 εκ. ευρώ φαίνεται να χρειάζεται για να τελειώσει το Mall Αθηαινίτη στην Ανθούπολη, γνωστό και ως Nicosia City Mall.

Το έργο βρίσκεται ήδη δύο χρόνια πίσω από τα αρχικά πλάνα αποπεράτωσης του, και δεν φαίνεται να υπάρχουν μέχρι στιγμής χρηματοδότες που να εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν φρέσκο χρήμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, το Mall Αθηαινίτη παραμένει στάσιμο εδώ και μήνες σε σχέση με τις εργασίες υλοποίησής του. Η έλλειψη χρηματοδότησης για ολοκλήρωση του έργου, σε συνδυασμό με τη δυστοκία σύναψης συμφωνίας με στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα έβαζε το απαραίτητο ρευστό για το project έχουν «παγώσει» τα κατασκευαστικά έργα.

Το έργο χρειάζεται ακόμη 20 με 25 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί, ενώ μέχρι στιγμής οι μεγάλοι χρηματοδότες του έργου, Τράπεζα Κύπρου και Ταμείο Συντάξεων της Cyta, έχουν ήδη βάλει στο project 38 εκ. και 32 εκ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως όλα δείχνουν η Τράπεζα Κύπρου δεν πρόκειται να συνδράμει περαιτέρω για ολοκλήρωση του έργου. Στόχος της τράπεζας είναι να βοηθήσει τον όμιλο Αθηαινίτη να εντοπίσει κάποιον αγοραστή για το έργο, προκειμένου το mall να ολοκληρωθεί έτσι ώστε να αποπληρωθούν -σταδιακά- όσοι έχουν επενδύσει σε αυτό.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα