20 χρόνια επιτυχημένης πορείας για την SAP Κύπρου

20 χρόνια επιτυχημένης πορείας για την SAP Κύπρου

 


Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Η SAP Κύπρου ιδρύθηκε το 1997 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της στην κυπριακή αγορά. Είκοσι χρόνια μετά, όπως στην διεθνή έτσι και στην κυπριακή αγορά, η SAP παραμένει ο αξιόπιστος σύμβουλος των πελατών της.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Άλεξ Μουρατιάν, Διευθυντής Πωλήσεων της SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας μας εξηγεί που καινοτομεί η SAP και γιατί οι επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να αγνοούν τις τεχνολογικές εξελίξεις και χαρακτηρίζει ως τεχνολογική επανάσταση το επιχειρηματικό μοντέλο εταιρειών όπως είναι η Airbnb και η Uber.

 

Λίγα λόγια για την SAP;

Η SAP δραστηριοποιείται από το 1972 και ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 365.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο.

Άλεξ Μουρατιάν: Η νέα τεχνολογία Blockchain έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Που καινοτομεί;

Η καινοτομία είναι μέρος της καθημερινότητας μας στην SAP. Στο χαρτοφυλάκιο μας έχουμε 25 κάθετες λύσεις οι οποίες βοηθούν τους πελάτες μας σε όλον τον κόσμο να δραστηριοποιούνται και να αναπτύσσονται κερδοφόρα. Το γεγονός αυτό δίνει πρακτικά στη SAP σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πάροχο λογισμικού να προβλέψει οποιεσδήποτε νέες επιχειρησιακές ανάγκες και να προσαρμόσει την στρατηγική της ανάλογα.

Όσον αφορά τα προϊόντα μας, δύο παραδείγματα καινοτόμων λύσεων όπου η SAP εστιάζει στρατηγικά είναι οι λύσεις SAP Hybris και SAP 4/HANA οι οποίες αξιοποιώντας προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας δίνουν στους χρήστες περισσότερες επιλογές στη διαχείριση των δραστηριοτήτων τους. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εισέρχονται σε νέες αγορές και συνεργάζονται με τους πελάτες τους μέσω πολλαπλών καναλιών, οι καινοτόμες λύσεις μας μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη τους σε ένα περιβάλλον ολοένα αυξανόμενης πολυπλοκότητας.

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείται στην Κύπρο

Η SAP Κύπρου ιδρύθηκε το 1997 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της στην κυπριακή αγορά. Είκοσι χρόνια μετά, όπως στην διεθνή έτσι και στην κυπριακή αγορά, η SAP παραμένει ο αξιόπιστος σύμβουλος των πελατών της. Με τα πλεονεκτήματα, της ενοποίησης και της επεκτασιμότητας, η SAP αποτελεί την ασφαλή επιλογή για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, προσφέροντας λύσεις που οδηγούν σε υψηλή απόδοση της επένδυσης (ROI) και χαμηλό κόστος λειτουργίας (TCO). Οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της SAP στην Κύπρο στελεχώνονται από επαγγελματίες νέας γενιάς, οι οποίοι διαθέτουν επίσημες πιστοποιήσεις των λύσεων SAP, τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας της εταιρίας στην κυπριακή αγορά και προβάδισμα εξειδίκευσης στις εκάστοτε ανάγκες των κυπριακών επιχειρήσεων για προσφορά δοκιμασμένων λύσεων για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Πελάτες της SAP στην Κύπρο;

Η επένδυση σε λύσεις SAP είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων μιας επιχείρησης. Η υλοποίηση και η υποστήριξη ενός έργου είναι κρίσιμοι παράγοντες για την ταχύτερη και ολοκληρωμένη απόδοση της επένδυσής τους. Γι’ αυτό και η SAP βοηθά τους πελάτες της να αξιοποιήσουν το 100% του εύρους της λειτουργικότητας του λογισμικού τους μέσα από μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, εργαλείων και προγραμμάτων που προσφέρει.

Σήμερα ένας μεγάλος αριθμός κυπριακών εταιρειών έχουν ήδη επενδύσει σε λύσεις SAP για καλύτερη οικονομική διαχείριση και έλεγχο των βασικών αναγκών λειτουργίας τους. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε πόσο εφαρμόσιμες είναι οι καινοτόμες λύσεις SAP στην κυπριακή αγορά αφού με την αξιοποίηση τους οι εταιρείες μπορούν άμεσα να αλλάξουν τις υπάρχουσες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες υιοθετώντας ένα νέο, αποδοτικότερο και πιο ‘έξυπνο’ τρόπο λειτουργίας.

Blockchain – Mια λέξη που ακούμε όλο και πιο συχνά. Εξηγήστε μας λίγο την τεχνολογία Blockchain και ποιες λύσεις προσφέρει η SAP;

Η νέα τεχνολογία Blockchain έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ένας απλοποιημένος ορισμός είναι πως πρόκειται για μια αξιόπιστη τεχνολογία, η οποία δύσκολα μπορεί να προσβληθεί από hackers και η οποία εξασφαλίζει την ασφαλισμένη ροή πληροφοριών και δεδομένων ανάμεσα στους χρήστες. Παρόλο που η τεχνολογία Blockchain αρχικά δημιουργήθηκε για τις συναλλαγές Bitcoin η δυναμική της είναι ευρύτερη και μπορεί να διαχειριστεί εκτός από το συγκεκριμένο νόμισμα σχεδόν οτιδήποτε αξίας όπως π.χ. τίτλους ιδιοκτησίας, δάνεια κλπ. Παρόλο που πρόκειται για νέα τεχνολογία οι δυνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τις επιχειρήσεις είναι συναρπαστικές και τεράστιες. Ως SAP βλέπουμε το blockchain ως μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία η οποία μπορεί να απλουστεύσει πολύπλοκες διαδικασίες και να δημιουργήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία ανάμεσα στους συμμετέχοντες που την χρησιμοποιούν. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας στη δημιουργία και προσφορά 25 κάθετων λύσεων εξερευνούμε ενεργά τρόπους ενσωμάτωσης της στις λύσεις SAP. Ήδη η λύση ψηφιακής καινοτομίας SAP Leonardo περιλαμβάνει σε πρώιμο στάδιο ορισμένες δυνατότητες blockchain τις οποίες ενοποιεί με άλλες καινοτόμες τεχνολογίες όπως είναι το Internet of Thnings (IoT) και Machine Learning. Επιπλέον σε πιλοτικό επίπεδο στην πλατφόρμα SAP Cloud η υπηρεσία μας blockchain-as-a-service (BaaS) προσφέρει στους πελάτες μας ένα εύκολο τρόπο να πειραματιστούν και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή.

Εστερνίζεστε την άποψη ότι σε λίγα χρόνια γίνονται όλα ψηφιακά;

Ήδη κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να αγνοήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι γεγονός. Ήδη καλούνται να εφαρμόσουν λύσεις που θα τις κάνουν αποδοτικότερες και συνεπώς βιώσιμες. Όσο λοιπόν η ζήτηση τεχνολογικών λύσεων αιχμής θα αυξάνεται τόσο πιο πρόσφορο έδαφος δημιουργείται προς την μετάβαση μας στην ψηφιακή εποχή.

Επιχειρηματικά πλάνα για το 2018;

Γενικά η SAP διαθέτει ένα δυνατό σχέδιο δράσης για το μέλλον, επενδύοντας και εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη λειτουργικότητα των λύσεων της. Δεν είναι τυχαίο που διεθνείς οίκοι αξιολόγησης συγκαταλέγουν τις λύσεις SAP ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο. Το 2018 αναμένουμε να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό και ενδιαφέρον για την SAP στην Κύπρο, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η γκάμα των λύσεων που προσφέρουμε μεγαλώνει και εμπλουτίζεται, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να απευθυνθούμε σε ένα ακόμα μεγαλύτερο φάσμα της επιχειρηματικής αγοράς.

Τι θα χαρακτηρίζατε ως τεχνολογική επανάσταση;

Το επιχειρηματικό μοντέλο εταιρειών όπως είναι η Airbnb και η Uber. Χωρίς ιδιόκτητα περιουσιακά στοιχεία (assets) αξιοποιώντας απλώς την υπάρχουσα τεχνολογία κατάφεραν να δημιουργήσουν παγκόσμιους κερδοφόρους κολοσσούς και να αλλάξουν για πάντα τα δεδομένα στους τομείς που δραστηριοποιούνται.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα