22 εκ. ευρώ για στήριξη του κυπριακού κρασιού

22 εκ. ευρώ για στήριξη του κυπριακού κρασιού

 


Τη στήριξη της κυπριακής οινοποιίας και αμπελουργίας μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας (ΕΠΣΑ) 2014-2018 εξέφρασε, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή βράβευσης του 8 ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου.
Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος   προωθεί την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης της Αμπελουργίας (ΕΠΣΑ) 2014-2018, με στόχο τη διάθεση 22 περίπου εκατομμυρίων ευρώ μέσα από τα διάφορα μέτρα του προγράμματος σε προοδευτικούς οινοποιούς-αμπελουργούς.
«Μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των οινοποιείων, θα προαχθεί η καινοτομία στον αμπελοοινικό τομέα καθώς και η δυναμική προώθηση των Κυπριακών οίνων ποιότητας στην εσωτερική αγορά και τις τρίτες χώρες» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Γεωργίας.
Ο κ. Κουγιάλης αναφέρθηκε παράλληλα και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης   2014-2020 το οποίο θα παρέχει εναλλακτικές ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυση του αμπελοοινικού τομέα με στοχευμένα μέτρα που αναμένεται να ενδυναμώσουν περαιτέρω το τοπικό προφίλ που έχουν αναπτύξει οι οίνοι ποιότητας της Κύπρου κατά τα τελευταία χρόνια, στη βάση των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα