25 χρόνια κοινής πορείας για Harley Davidson και Α.Ι.Μotokinisi

25 χρόνια κοινής πορείας για Harley Davidson και Α.Ι.Μotokinisi

Η ρετρό τους σχεδίαση, ο χαρακτηριστικός ήχος της εξάτμισης και ο μύθος που τις ακολουθεί προσελκύουν ένα φανατικό αγοραστικό κοινό. Ο λόγος για τις θρυλικές μοτοσικλέτες της Harley-Davidson, που φέτος συμπληρώνουν 25 χρόνια επίσημης αντιπροσώπευσης στον τόπο μας από την εταιρεία Α.Ι.Μotokinisi Ltd.

H Harley-Davidson είναι ίσως η διασημότερη μάρκα μοτοσικλετών στον κόσμο. Οι ιδρυτές της, William S. Harley Davidson και ο Άρθουρ ξεκίνησαν την προσπάθεια τους από το 1901 και δύο χρόνια αργότερα κατασκευάστηκε η πρώτη μοτοσικλέτα Harley. Λίγο αργότερα κάνει την εμφάνιση του και το πρώτο κατάστημα με τα λογότυπα της μάρκας. Από τότε χιλιάδες αντιπρόσωποι των μοτοσικλετών της Harley έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ένας από αυτούς και ο Όμιλος A.I.Motokinisi. Ήταν το 1990 όταν η εταιρεία άνοιξε τους πρώτους εκθεσιακούς χώρους σαν επίσημος αντιπρόσωπος των μοτοσικλετών Harley στην Κύπρο. Ο χώρος βρισκόταν στη λεωφόρο Λεμεσού στη Λευκωσία και πολύ γρήγορα έγινε ο χώρος συνάντησης των απανταχού φίλων της θρυλικής μάρκας. Εικοσιπέντε χρόνια μετά οι μοτοσικλέτες της Harley εκπροσωπούνται τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό προσφέροντας στους πελάτες μεγάλους εκθεσιακούς χώρους όπου μπορούν να δουν από κοντά όλα τα τελευταία μοντέλα της θρυλικής μάρκας. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει πλήρη υποστήριξη προς τους πελάτες της τόσο κατά όσο και μετά την πώληση με χώρο συντήρησης, εξαρτήματα και τα αξεσουάρ της Harley. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η μάρκα πήρε την πρώτη θέση στις πωλήσεις πάνω από 1000 κυβικά κατά τη χρονιά που μας πέρασε.

Τέλος, επ ’ευκαιρίας των 25χρονων της, η εταιρεία Α.Ι.Μotokinisi παρουσιάζει στην Κύπρο την ολοκαίνουρια Harley Street 750. Πρόκειται μια μοντέρνα μοτοσυκλέτα, με υψηλή τεχνολογία για τα στάνταρ της Ηarley, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Η Harley Davidson Street 750 είναι η πρώτη Ηarley που κατασκευάζεται εκτός ΗΠΑ και επιπλέον είναι η πρώτη εντελώς νέα μοτοσυκλέτα που σχεδιάζει και παράγει η H-D εδώ και 14 χρόνια. Στοιχεία που φανερώνουν ότι η εταιρεία σκοπεύει στην προσέλκυση νέων αγοραστών. Είναι υγρόψυκτη και ο νέος κινητήρας Revolution X, έχει περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 60° αντί για 45° που έχουν οι αερόψυκτοι κινητήρες της Harley-Davidson. Aυτό εξασφαλίζει μικρότερο ύψος στο σώμα της μοτοσυκλέτας, χαμηλότερο ύψος σέλας και ταυτόχρονα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα