3ο Ενεργειακό Συμπόσιο: Η Συμβολή της Κύπρου στη Νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική

3ο Ενεργειακό Συμπόσιο: Η Συμβολή της Κύπρου  στη Νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική


  • Από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης και τη fmw financial media way
  • Πάνω από 25 εξειδικευμένοι ομιλητές και χαιρετισμοί

Αρχηγών κομμάτων, Υπουργών και ακαδημαϊκών

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η Εταιρεία Δημοσιότητας, Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων financial media way (fmw), οργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, μια εκδήλωση εθνικής εμβέλειας με τη συμμετοχή όλων των βασικών ενεργειακών φορέων και εταιρειών. Το 3ο  Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου τελεί για μια ακόμη φορά υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κύπρου (ΚΕΒΕ) και θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 28 Μαρτίου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Κατά την πρώτη μέρα του Συμποσίου θα οργανωθεί επίσημο δείπνο και ως κύριος ομιλητής έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, ενώ η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στο τεχνοκρατικό μέρος.

Τίτλος του Συμποσίου είναι “Η Συμβολή της Κύπρου στη Νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική” και πρόκειται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του ενεργειακού τομέα, όπως η ενεργειακή στρατηγική στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, η αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, η αγορά ηλεκτρισμού, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και η ενεργειακή αποδοτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα η θεματολογία του 3ου Ενεργειακού Συμποσίου θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

 

  • Η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής για το 2020.
  • Οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το νέο ενεργειακό μίγμα και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή.
  • Οι ενεργειακοί διάδρομοι της ΝΑ Ευρώπης και ο ρόλος της Κύπρου.
  • Οι βασικές ενεργειακές υποδομές για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Κύπρου με παρουσιάσεις εταιρειών που συμμετέχουν στις έρευνες και γενικά στην όλη διαδικασία.
  • Η αναδιοργάνωση και φιλελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο εν όψει του νέου μοντέλου λειτουργίας (3ο Ενεργειακό Πακέτο κ.λπ)
  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ενεργειακή αποδοτικότητα,  συμπαραγωγή, εξοικονόμηση ενέργειας και οι επιπτώσεις στις επενδύσεις και στη δημιουργία απασχόλησης

 

Η ανωτέρω θεματολογία θα καλυφθεί από υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, κρατικούς λειτουργούς, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους ενεργειακών think tanks με πολύχρονη εμπειρία και παρουσία  στο χώρο.

Στο Συμπόσιο εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν οι Αρχηγοί την Κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, Υπουργοί από την Κύπρο και την Ελλάδα, εκπρόσωποι κρατικών και ημικρατικών οργανισμών των δύο χωρών και εταιρειών ενέργειας του εξωτερικού, ακαδημαϊκοί στα θέματα ενέργειας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του τομέα της ενέργειας.

Συνολικά στο Συμπόσιο εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν πέραν των 25 ομιλητών από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα καλύψουν όλο το φάσμα των ενεργειακών πόρων και εφαρμογών.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 00357-22342005 και στο e-mail: [email protected]

 

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα