40 χρόνια Porsche Sport Driving School

40 χρόνια Porsche Sport Driving School

 


Η Porsche γιορτάζει φέτος τα 40α γενέθλια της σχολής σπορ οδήγησης που συντηρεί με επιτυχία. Εκεί όπου οι δοκιμαστές της εξελίσσουν τα θρυλικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας ενώ οι πελάτες της έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όρια των αυτοκινήτων που αγοράζουν. Με λίγα λόγια… η Porsche δεν κατασκευάζει μόνο γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά συγχρόνως, εκπαιδεύει και αυτούς που τα οδηγούν.

Και όλα αυτά, χάρη στις υπηρεσίες της Porsche Sport Driving School. Μπορεί η βάση της να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λειψία, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το «ειδικό σχολείο» της Porsche δραστηριοποιείται σε 14 χώρες σε όλες τις ηπείρους της υφηλίου.

Όλα ξεκίνησαν το 1974. Μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την Porsche αφού έκανε την παρουσία της για πρώτη φορά η 911 Turbo. Ένα μοντέλο με τρομερή δύναμη και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ακόμα και ο ειδικός Τύπος της εποχής την περιέγραφε σαν  «παράνοια σε τροχούς». Ένας μέσος οδηγός πραγματικά δυσκολευόταν να την οδηγήσει, ιδιαίτερα υπό βροχή.

Τότε η Porsche αποφάσισε ότι οι πελάτες της χρειάζονταν μαθήματα προχωρημένης οδήγησης  ώστε να απολαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Τότε γεννήθηκε και η σχολή οδήγησης της Porsche.

Η πρώτη προσπάθεια «ίδρυσης» μιας σχολής σπορ οδήγησης υψηλών προδιαγραφών έγινε από τους ίδιους τους μηχανικούς της Porsche AG στην πίστα του Χόκεϊνχαιμ, ενώ δύο χρόνια αργότερα οι εμπνευστές της σχολής καθιερώνουν για πρώτη φορά σεμινάρια αποκλειστικά για τους εκπροσώπους του αδύναμου φύλου. Από τότε χιλιάδες κάτοχοι των γερμανικών αυτοκινήτων πέρασαν από ειδικά μαθήματα για σωστή και ασφαλή οδήγηση.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα