Ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης για νέους μέσω του “Youth Empowered”

Ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης για νέους μέσω του “Youth Empowered”

 


 


Ένα πρόγραμμα της Α/φοί Λανίτη και CocaCola για ένα θέμα που απασχολεί έντονα τη νέα γενιά

 

Χιλιάδες είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους σημερινούς μας νέους σχετικά με την εργασία, την ανεργία, το μέλλον, την επόμενη ημέρα. Το ζήτημα της απασχόλησης είναι μείζον για τη νέα γενιά που καλείται να δημιουργήσει και να σταδιοδρομήσει σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας με διαφορετικά δεδομένα, καινοτόμες τεχνολογίες που εξελίσσονται ραγδαία και μία αγορά εργασίας που περιορίζει τις ευκαιρίες.

Η Κάλια Πατσιά, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοί Λανίτη μας παρουσιάζει  το νέο πρόγραμμα της εταιρείας, το “Youth Empowered” που ξεκίνησε με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων της Κύπρου.

 

Ποιος ο λόγος που οδήγησε την Α/φοί Λανίτη και CocaCola να αναλάβουν αυτήν την πρωτοβουλία;

Εδώ και χρόνια στην εταιρεία μας υποστηρίζουμε την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εξέλιξη των νέων, βοηθώντας τους να χτίσουν το μέλλον τους. Αναγνωρίζουμε όμως ότι το ζήτημα της ανεργίας των νέων και των περιορισμένων ευκαιριών απασχόλησης έχει γίνει πολύ έντονο τα τελευταία χρόνια και είναι μείζον όλοι να βοηθήσουμε τη νέα γενιά.

Την ίδια στιγμή, πολλοί εργοδότες δηλώνουν πως δεν μπορούν να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας λόγω έλλειψης δεξιοτήτων από τους  υποψηφίους.

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με άλλους οργανισμούς και φορείς για να προσφέρουμε κάτι ουσιαστικό, συλλογικό, αποφασιστικό που πραγματικά να βοηθά τη νέα γενιά, το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε.

AI logo CCH_YOUTH_empowered_greekhashtag

Μιλήστε μας λίγο για το πρόγραμμα “Youth Empowered” και πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει;

Στόχος του “Youth Empowered” είναι να προσφέρουμε δωρεάν στους άνεργους νέους από 18-30 ετών, εκπαίδευση πάνω σε προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, να δώσουμε επαγγελματική καθοδήγηση καθώς και δυνατότητες δικτύωσης απαραίτητές για την ένταξή τους στη σημερινή αγορά εργασίας. Το πρώτο τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  στις 5-7 Δεκεμβρίου 2017, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία.

Καταρχήν το πρόγραμμα θα προσφέρει βασικές και χρήσιμες γνώσεις σε ενδιαφέρουσες ενότητες όπως τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες από τους υποψηφίους, καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας, αλληλεπίδραση και δικτύωση, δημιουργία σωστού βιογραφικού, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, επικοινωνιακές δεξιότητες, βασικές έννοιες οικονομικών και διοίκησης έργων, τεχνικές διαπραγμάτευσης και πωλήσεων, επιχειρηματικός σχεδιασμός και διαχείριση χρόνου, συμβουλές για επιτυχημένα start-ups κ.α.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 15 μέντορες, έμπειρα και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς που θα προσφέρουν καθοδήγηση και γνώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες επίσης θα έρθουν σε επαφή με ένα ευρύ δίκτυο ανθρώπων και εταιρειών που θα προσφέρει ουσιαστικές δυνατότητες δικτύωσης.

Όλες οι πληροφορίες για το Πρόγραμμα αλλά και πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.youthempowered.com.cy.

Μας έχετε αναφέρει ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με ένα δίκτυο συνεργασιών. Πείτε μας λίγο για αυτούς τους συνεργάτες.

Το “Youth Empowered”  θα υλοποιηθεί μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών, φορέων και επιχειρήσεων, που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση. Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, του Δήμου Λευκωσίας και του Οργανισμού Νεολαίας. Ευχαριστώ θερμά, τις 15 εταιρείες υποστηρικτές μας που δήλωσαν το παρόν τους μόλις άκουσαν για το Πρόγραμμα και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην επιτυχία του. Το δίκτυο των υποστηρικτών μας περιλαμβάνει τους ΑΝΤ1, ΙΝ Business, Delema ΜcCANN, PWC, StudentLife, Gen-Cyprus, Cyprus Marketing Youth Society, PopUp Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Gloria Jeans, M&P, τον MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, οι οποίοι ενώνουν εθελοντικά τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουμε ένα δυναμικό δίκτυο συνεργατών που θα κινητοποιήσει και θα ενδυναμώσει τους νέους της Κύπρου.

Επίσης να αναφέρω ότι θα δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων με τους 200 συμμετέχοντες του Προγράμματος, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε όλες οι εταιρείες που έχουμε συμβληθεί για να δίνεται προτεραιότητα για κάλυψη κενών θέσεων.

Προσκαλούμε όλες τις εταιρείες αλλά και ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.youthempowered.com.cy. Μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τους νέους!

Tέλος, πόσους νέους θα μπορέσετε να βοηθήσετε μέσα από το “Youth Empowered” και πώς θα παρακολουθήσει η εταιρεία την εξέλιξή τους;

Στόχος μας είναι μέχρι το 2020, 3.000 νέοι να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στην Κύπρο και να δουν μέσα από αυτό μία θετική αλλαγή στη ζωή τους, είτε αυτό σημαίνει να διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, είτε να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, είτε να βρουν τον τομέα στον οποίο θέλουν να απασχοληθούν και να κάνουν τα σωστά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: Περιοδικό Ευρωκέρδος


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα