75 χρόνια δυναμικής ανάπτυξης του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης

75 χρόνια δυναμικής ανάπτυξης του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης

 


 

Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια δυναμικής ανάπτυξης και παρουσίας στον κυπριακό και διεθνή επιχειρηματικό στίβο. Μια μακρά διαδρομή, η οποία χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, καινοτομία, επαγγελματισμό και ποικιλόμορφη κοινωνική προσφορά.

Επιλέγοντας τις 23 Ιουνίου ως ημέρα εορτασμού, ημέρα κατά την οποία το 1967, ο Φώτος Φωτιάδης πρωτοπορεί με την επιτυχή σύναψη συμφωνίας με την Carlsberg, την πρώτη συμφωνία παραγωγής Carlsberg εκτός Δανίας, ο Όμιλος διοργάνωσε μια ξεχωριστή βραδιά στους χώρους του ζυθοποιείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, υπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές, πρέσβεις, πλήθος του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες από Κύπρο και εξωτερικό, ανάμεσα τους ανώτατα στελέχη εταιρειών κολοσσών παγκοσμίου φήμης, οι οποίοι κατέφθασαν στο νησί ειδικά για τη διοργάνωση.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του Ομίλου Παύλος και Αλέξης Φωτιάδης στις τοποθετήσεις τους αφού, ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη και ανοδική πορεία, τόνισαν ότι ο Όμιλος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Κυβέρνηση της Δανίας για δεύτερη φορά βράβευσε τον κ. Φωτιάδη ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης προς το πρόσωπο του για την καθοριστική συμβολή του στη δημιουργία ισχυρών και άρρηκτων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Η όμορφη βραδιά συμπληρώθηκε από μουσικά έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, από το κουιντέτο «Quintus Ensemble», ορχήστρα εγχόρδων και πιάνου, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου κ. Γιώργου Κουντούρη.  Δημιουργός των διασκευών, ο καταξιωμένος Κύπριος καλλιτέχνης Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Με την ευκαιρία των 75 χρόνων και στο πλαίσιο της διαχρονικής φιλοσοφίας του Ομίλου, έχει γίνει και η  δωρεά ύψους 100.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Αρχαίου Ιδαλίου, ενός σημαντικού αρχαιολογικού θησαυρού για την Κύπρο. Επίσης,  αντί αναμνηστικού δώρου προς όλους τους καλεσμένους, έγινε εισφορά στα φιλανθρωπικά ιδρύματα Βαγόνι Αγάπης και Αλκυονίδες.

Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης:

Με ετήσιο κύκλο εργασιών που φθάνει τα 340 εκατομμύρια και με δραστηριότητα στους τομείς της παραγωγής και διανομής ποτών, ανάπτυξης γης και των ασφαλειών, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης διαδραματίζει σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κύπρο, αναπτύσσοντας παράλληλα ισχυρή δραστηριότητα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία. Μέσα στον επιχειρηματικό στίβο ο Όμιλος ξεχώρισε για την πρωτοπορία του που στηρίζεται:

  • Στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό προγραμματισμό
  • Στην προσέλκυση και ανάπτυξη εξαιρετικών στελεχών
  • Στη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών
  • Στην προσαρμοστικότητα στις αλλαγές των συνθηκών
  • Στην προσήλωση στην ποιότητα και στην εφαρμογή των υψηλότερων διεθνών  προδιαγραφών
  • Στη συνεχή επένδυση σε τεχνολογία αιχμής και ανθρώπινο δυναμικό
  • Στο σεβασμό προς την κοινωνία

Στον Όμιλο Φώτος Φωτιάδης εργάζονται 1100 επαγγελματίες, γεγονός που τον κατατάσσει ως έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα στη χώρα. Αναγνωρίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό του ως πολύτιμο κεφάλαιο ανάπτυξης, ο Όμιλος επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση και εξέλιξη των ανθρώπων του.

Η διοίκηση του Ομίλου αξιολογεί ως ιδιαίτερα θετικές τις προοπτικές ανάπτυξης στην  Κύπρο και στο εξωτερικό. Σε ένα περιβάλλον συνεχών αλλαγών και νέων προκλήσεων, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης κάθε μέρα γίνεται και πιο δυνατός υλοποιώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων.  Μέσα από την επιχειρηματική του δράση συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση των εθνικών οικονομιών των χωρών που δραστηριοποιείται. Και ειδικότερα στην Κύπρο, που προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία και κοινωνία.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα