Κανένα Σχόλιο
Κυπριακός ποδηλατικός αγώνας στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Κυπριακός ποδηλατικός αγώνας στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

 

Το Μάρτιο έρχεται το Cyprus Gran Fondo by Volkswagen

 

Λεπτομέρειες για τον σπουδαιότερο αγώνα Road Cycling που έγινε ποτέ στην Κύπρο δόθηκαν το πρωί της Τετάρτης (15/2) σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα οι διοργανωτές του Cyprus Gran Fondo παρουσίασαν την επέκταση της συνεργασίας με την UNICARS βάσει της οποίας ο αγώνας θα ονομάζεται Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στον εκθεσιακό χώρο της Volkswagen, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για την εξέλιξη του Volkswagen Cyprus Cycling Tour το οποίο μετά από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις προήχθη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εντάχθηκε στο κλειστό κλαμπ των Gran Fondo, που αριθμούν 19 σε όλο τον κόσμο (10 διεξάγονται στην Ευρώπη), η οποίοι αποτελούν πρόκριμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Gran Fondo της Γαλλίας, τον Αύγουστο. Ο αγώνας διατηρεί τον χαρακτήρα «Cycling For All», δηλαδή μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως επιπέδου.

«Περήφανοι που δίνουμε ενέργεια»
«H UNICARS με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει αυτό το σημαντικό διεθνή αγώνα που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας. Είμαστε περήφανοι που δίνουμε ενέργεια σε ένα από τους 19 αγώνες του κόσμου στην κορυφαία κατηγορία για ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες» ανέφερε η κα Λίζα Γιωρκάτζη, Διευθύντρια Διαφήμισης και Προβολής της UNICARS.

«Ο ΚΟΤ αποδίδει μεγάλη σημασία στην ποδηλασία στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και γι’ αυτό ο Οργανισμός ενθάρρυνε και στήριξε ουσιαστικά τις προσπάθειες ένταξης της διοργάνωσης στη σειρά Gran Fondo» εξήγησε η κα Μαρία Σολωμού, υπεύθυνη Λειτουργός στον ΚΟΤ για τον Αθλητικό Τουρισμό, προσθέτοντας πως «μέσα από αυτή την ενέργεια στοχεύουμε τόσο σε σημαντική αύξηση των αφίξεων την περίοδο του αγώνα, όσο και σε μεγιστοποίηση της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό, ως προορισμός ιδανικός για ποδηλασία».

Επίκεντρο του αγώνα είναι η Πάφος και αυτό συμπίπτει με την ανάδειξη της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Στο μεσαιωνικό κάστρο θα γίνει η τελετή έναρξης την Πέμπτη, 23 Μαρτίου.

«Τιμή για την Κύπρο»
«Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κύπρο αλλά και για εμάς ως διοργανωτές που αυτός ο αγώνας, μετά από πέντε επιτυχής διοργανώσεις, εντάχθηκε στη σειρά Gran Fondo της UCI. Δουλεύουμε σκληρά εδώ και μήνες ώστε να ικανοποιήσουμε τα ψηλά οργανωτικά στάνταρ ενός αγώνα Gran Fondo και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία» εξήγησε ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου της Bikin Cyprus Events που διοργανώνει τον αγώνα, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Η διοργάνωση στηρίζει τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Ο κ. Χατζηϊωάννου τόνισε επίσης ότι «εκτιμάται πως θα προσελκύσουμε πολύ περισσότερους αθλητές από το εξωτερικό, σε σχέση με τους περίπου 120 που ήρθαν πέρσι, καθώς πολλοί ερασιτέχνες θα επιδιώξουν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσω του Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen. Άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή μόνο ο δικός μας αγώνας και αυτός της Ρόδου (21-23/4) είναι στη σειρά Gran Fondo, πριν το Παγκόσμιο». Το Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας για το 2017 στη διαδικασία πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήδη το ενδιαφέρον συμμετοχής από το εξωτερικό έχει ξεπεράσει τις περσινές συμμετοχές ξένων αθλητών.

Εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας η αντιπρόεδρος του ΔΣ κα Άντρη Παντελή σημείωσε πως ο αγώνας Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen βοηθάει την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Κύπρο και δίνει την ευκαιρία σε Κύπριους ποδηλάτες να αποκτήσουν εμπειρίες από διεθνείς αγώνες. Από τον ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ ο κ. Σάββας Αρτεμίου ανέφερε πως «περήφανα συμβαλλόμαστε με τη διοργάνωση για μια ακόμα χρονιά καθώς ο αθλητισμός είναι το καλύτερο όχημα για τη μετάδοση του μηνύματος κατά των ναρκωτικών και των υπόλοιπων εξαρτήσεων.

Χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες
Σημαντική καινοτομία για τους διαγωνιζόμενους αποτελεί φέτος ο διαχωρισμός τους στις κατηγορίες Experts και Sportive. Η ουσιαστική διαφοροποίηση στη διαδρομή έγκειται στην πρώτη ημέρα όπου η κατηγορία Sportive θα χρονομετρηθεί από τα Κούκλια μέχρι το Κούριον και πίσω, ενώ οι Experts θα χρονομετρηθούν ατομικά στη διαδρομή Νικόκλεια – Κιδάσι – Νικόκλεια. Η δεύτερη μέρα είναι ίδια με πέρσι, με εκκίνηση και τερματισμό χρονομετρημένου κομματιού στα Κούκλια και διέλευση από Αρχιμανδρίτα, Δορά, Άρσος και ένα γρήγορο πέρασμα από την Κοιλάδα του Διάριζου. Στην τρίτη και τελευταία ημέρα οι ποδηλάτες ξεκινούν από το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου με κατεύθυνση την Πέγεια πριν ανέβουν σε Κάθηκα, Κρίτου Τέρα και Στρουμπί, για να τερματίσουν στην Τσάδα. Για τους Experts ο αγώνας καλύπτει 180.5 χρονομετρημένα χιλιόμετρα και για την κατηγορία Sportive 247.4χλμ.

Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, ειδικά από το εξωτερικό και ιδιαιτέρως από τη Ρωσία. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.cyclingcy.com/gf-tour καθώς και στο τηλ 97803070. Μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει και το επίσημο αγωνιστικό t-shirt της διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο
Κάθε αγώνας Grand Fondo περιλαμβάνει οκτώ ηλικιακές κατηγορίες, σε άνδρες και γυναίκες (19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64 και 65+). Κάθε κατηγορία, σε κάθε ένα από τους 19 αγώνες, δίνει θέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Gran Fondo, όσες και το 25% των ποδηλατών που θα εκκινήσουν. Για παράδειγμα, ένα μετέχουν 20 ποδηλάτες σε μια κατηγορία, οι πέντε πρώτοι θα προκριθούν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ παίρνουν και αναμνηστικό μετάλλιο. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορία ενός αγώνα δίνει τρεις θέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να προκριθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Gran Fondo τόσο μέσω του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που θα διεξαχθεί την πρώτη ημέρα όσο και την διπλή ευκαιρία στους αγώνες αντοχής της δεύτερης και τρίτης ημέρας του Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ucigranfondoworldseries.com

FacebookTwitterLinkedInGoogle+DiggStumbleUponEmail

Δώστε το σχόλιο σας
NEWSROOM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με τον ταχύτερο ρυθμό 6ετίας αναπτύχθηκε η Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο

Με τον ταχύτερο ρυθμό 6ετίας αναπτύχθηκε η Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο

No Comment

  Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο η οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι διατηρείται η “ισχυρή δυναμική” της ανάκαμψης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε. Όπως καταδεικνύει έρευνα της εταιρείας IHS Markit, η δημιουργία θέσεων εργασίας στις 19 χώρες μέλη της Ευρωζώνης κατέγραψε την καλύτερη απόδοση της [...]

Περισσότερα
Αύξηση 0,7% του εναρμονισμένου πληθωρισμού Ιανουαρίου

Αύξηση 0,7% του εναρμονισμένου πληθωρισμού Ιανουαρίου

No Comment

  Αύξηση 0,7% σημείωσε τον Ιανουάριο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) αυξήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 κατά 0,7%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 0,8%. Συγκριτικά με τον [...]

Περισσότερα
Ζητήματα διαχείρισης του Ταμείου Υδρογονανθράκων στην Επιτροπή Οικονομικών

Ζητήματα διαχείρισης του Ταμείου Υδρογονανθράκων στην Επιτροπή Οικονομικών

No Comment

  Συνεχίστηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση για τη σύσταση και διαχείριση του Ταμείου Υδρογονανθράκων, με τους βουλευτές να θέτουν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας το ζήτημα της διαχείρισης των εσόδων του Ταμείου. Απομένει να γίνει πολλή συζήτηση για το Ταμείο Υδρογονανθράκων, δήλωσε μετά τη συνεδρία ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο [...]

Περισσότερα
ΔΙΕΘΝΗ
Με βαρύ λογαριασμό προειδοποιεί ο Γιούνκερ τη Βρετανία για το Brexit

Με βαρύ λογαριασμό προειδοποιεί ο Γιούνκερ τη Βρετανία για το Brexit

No Comment

  Με «πολύ βαρύ λογαριασμό» προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη Βρετανία ότι θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι Βρετανοί «πρέπει να σεβαστούν δεσμεύσεις» τις οποίες έχουν αναλάβει έναντι της Ένωσης. «Επομένως ο λογαριασμός, για να το πω λιγάκι ωμά, θα είναι πολύ βαρύς», [...]

Περισσότερα
Μέρκελ: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη

Μέρκελ: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη

No Comment

  Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία, δήλωσε την Πέμπτη η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη του ενιαίου νομίσματος να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. “Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης”, τόνισε η Μέρκελ. “Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει [...]

Περισσότερα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ονοματολογία για τη διαδοχή Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ονοματολογία για τη διαδοχή Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

No Comment

  Ξεκίνησε η ονοματολογία για την κάλυψη υψηλών κοινοτικών πόστων στις Βρυξέλλες   Από τη στιγμή που ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι θα είναι πρόεδρος μίας θητείας, στις Βρυξέλλες έχει ήδη ξεκινήσει η ονοματολογία της διαδοχής. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά περίπλοκα, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η αντικατάσταση ή μη του Ντόναλντ Τουσκ [...]

Περισσότερα
Επίσκεψη Νεοκλή Συλικιώτη στην Παλαιστίνη

Επίσκεψη Νεοκλή Συλικιώτη στην Παλαιστίνη

No Comment

  Η Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη θα διοργανώσει στις 20 με 24 Φεβρουαρίου αποστολή στην Παλαιστίνη. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, Νεοκλής Συλικιώτης. Στο πλαίσιο της αποστολής η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί την Ιερουσαλήμ και θα έχει συνάντηση με τον [...]

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΑ
2 δις ευρώ αποπλήρωσε η Eλλάδα στον ESM

2 δις ευρώ αποπλήρωσε η Eλλάδα στον ESM

No Comment

  Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, τη Δευτέρα έλαβε αποπληρωμή του δανείου € 2 δισ από την ελληνική κυβέρνηση, στη βάση συμβατικής υποχρέωση σε συνέχεια της πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου από μία από τις τράπεζες που συμμετείχε το 2015 τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση. «Η έγκαιρη πληρωμή  αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος . Είναι ένα σημάδι [...]

Περισσότερα
Μπόφινγκερ: Θα ήταν μοιραίο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Μπόφινγκερ: Θα ήταν μοιραίο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

No Comment

  “Θα ήταν μοιραίο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, δεδομένων των εντάσεων στον κόσμο αλλά και εντός της Ευρώπης, όπου έχουμε φυγόκεντρες δυνάμεις, οι οποίες την απειλούν”, δήλωσε ο Πέτερ Μπόφινγκερ, καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο [...]

Περισσότερα
BUSINESS NEWS
Cyta: Οι νέοι μαθαίνουν για τη δύναμη των Social Media

Cyta: Οι νέοι μαθαίνουν για τη δύναμη των Social Media

No Comment

  Η Cyta, εταίρος του Junior Achievement Cyprus από το 2014, διοργάνωσε μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “The Power of Social Media: How to best use Social Media to boost your Company”. To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta και απευθυνόταν [...]

Περισσότερα
N. Χριστοδουλίδης: Δεν θα γίνει η συνάντηση των ηγετών αύριο

N. Χριστοδουλίδης: Δεν θα γίνει η συνάντηση των ηγετών αύριο

No Comment

  Δεν θα γίνει η συνάντηση των ηγετών που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη. Σε ανάρτηση στο twitter του ο ΚΕ Νίκος Χριστοδουλίδης έγραψε: “Δυστυχώς, μόλις έχουμε ενημερωθεί από τα ΗΕ ότι λόγω άρνησης συμμετοχής του Τ/κ ηγέτη, η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί”. Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ είχε [...]

Περισσότερα
adv-160-600
regency-casino
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
Xenos-Travel Banner
xenos-travel
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600