Κανένα Σχόλιο
Κυπριακός ποδηλατικός αγώνας στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Κυπριακός ποδηλατικός αγώνας στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

 

Το Μάρτιο έρχεται το Cyprus Gran Fondo by Volkswagen

 

Λεπτομέρειες για τον σπουδαιότερο αγώνα Road Cycling που έγινε ποτέ στην Κύπρο δόθηκαν το πρωί της Τετάρτης (15/2) σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα οι διοργανωτές του Cyprus Gran Fondo παρουσίασαν την επέκταση της συνεργασίας με την UNICARS βάσει της οποίας ο αγώνας θα ονομάζεται Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στον εκθεσιακό χώρο της Volkswagen, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για την εξέλιξη του Volkswagen Cyprus Cycling Tour το οποίο μετά από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις προήχθη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εντάχθηκε στο κλειστό κλαμπ των Gran Fondo, που αριθμούν 19 σε όλο τον κόσμο (10 διεξάγονται στην Ευρώπη), η οποίοι αποτελούν πρόκριμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Gran Fondo της Γαλλίας, τον Αύγουστο. Ο αγώνας διατηρεί τον χαρακτήρα «Cycling For All», δηλαδή μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως επιπέδου.

«Περήφανοι που δίνουμε ενέργεια»
«H UNICARS με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει αυτό το σημαντικό διεθνή αγώνα που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας. Είμαστε περήφανοι που δίνουμε ενέργεια σε ένα από τους 19 αγώνες του κόσμου στην κορυφαία κατηγορία για ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες» ανέφερε η κα Λίζα Γιωρκάτζη, Διευθύντρια Διαφήμισης και Προβολής της UNICARS.

«Ο ΚΟΤ αποδίδει μεγάλη σημασία στην ποδηλασία στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και γι’ αυτό ο Οργανισμός ενθάρρυνε και στήριξε ουσιαστικά τις προσπάθειες ένταξης της διοργάνωσης στη σειρά Gran Fondo» εξήγησε η κα Μαρία Σολωμού, υπεύθυνη Λειτουργός στον ΚΟΤ για τον Αθλητικό Τουρισμό, προσθέτοντας πως «μέσα από αυτή την ενέργεια στοχεύουμε τόσο σε σημαντική αύξηση των αφίξεων την περίοδο του αγώνα, όσο και σε μεγιστοποίηση της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό, ως προορισμός ιδανικός για ποδηλασία».

Επίκεντρο του αγώνα είναι η Πάφος και αυτό συμπίπτει με την ανάδειξη της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Στο μεσαιωνικό κάστρο θα γίνει η τελετή έναρξης την Πέμπτη, 23 Μαρτίου.

«Τιμή για την Κύπρο»
«Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κύπρο αλλά και για εμάς ως διοργανωτές που αυτός ο αγώνας, μετά από πέντε επιτυχής διοργανώσεις, εντάχθηκε στη σειρά Gran Fondo της UCI. Δουλεύουμε σκληρά εδώ και μήνες ώστε να ικανοποιήσουμε τα ψηλά οργανωτικά στάνταρ ενός αγώνα Gran Fondo και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία» εξήγησε ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου της Bikin Cyprus Events που διοργανώνει τον αγώνα, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Η διοργάνωση στηρίζει τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Ο κ. Χατζηϊωάννου τόνισε επίσης ότι «εκτιμάται πως θα προσελκύσουμε πολύ περισσότερους αθλητές από το εξωτερικό, σε σχέση με τους περίπου 120 που ήρθαν πέρσι, καθώς πολλοί ερασιτέχνες θα επιδιώξουν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσω του Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen. Άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή μόνο ο δικός μας αγώνας και αυτός της Ρόδου (21-23/4) είναι στη σειρά Gran Fondo, πριν το Παγκόσμιο». Το Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας για το 2017 στη διαδικασία πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήδη το ενδιαφέρον συμμετοχής από το εξωτερικό έχει ξεπεράσει τις περσινές συμμετοχές ξένων αθλητών.

Εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας η αντιπρόεδρος του ΔΣ κα Άντρη Παντελή σημείωσε πως ο αγώνας Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen βοηθάει την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Κύπρο και δίνει την ευκαιρία σε Κύπριους ποδηλάτες να αποκτήσουν εμπειρίες από διεθνείς αγώνες. Από τον ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ ο κ. Σάββας Αρτεμίου ανέφερε πως «περήφανα συμβαλλόμαστε με τη διοργάνωση για μια ακόμα χρονιά καθώς ο αθλητισμός είναι το καλύτερο όχημα για τη μετάδοση του μηνύματος κατά των ναρκωτικών και των υπόλοιπων εξαρτήσεων.

Χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες
Σημαντική καινοτομία για τους διαγωνιζόμενους αποτελεί φέτος ο διαχωρισμός τους στις κατηγορίες Experts και Sportive. Η ουσιαστική διαφοροποίηση στη διαδρομή έγκειται στην πρώτη ημέρα όπου η κατηγορία Sportive θα χρονομετρηθεί από τα Κούκλια μέχρι το Κούριον και πίσω, ενώ οι Experts θα χρονομετρηθούν ατομικά στη διαδρομή Νικόκλεια – Κιδάσι – Νικόκλεια. Η δεύτερη μέρα είναι ίδια με πέρσι, με εκκίνηση και τερματισμό χρονομετρημένου κομματιού στα Κούκλια και διέλευση από Αρχιμανδρίτα, Δορά, Άρσος και ένα γρήγορο πέρασμα από την Κοιλάδα του Διάριζου. Στην τρίτη και τελευταία ημέρα οι ποδηλάτες ξεκινούν από το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου με κατεύθυνση την Πέγεια πριν ανέβουν σε Κάθηκα, Κρίτου Τέρα και Στρουμπί, για να τερματίσουν στην Τσάδα. Για τους Experts ο αγώνας καλύπτει 180.5 χρονομετρημένα χιλιόμετρα και για την κατηγορία Sportive 247.4χλμ.

Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, ειδικά από το εξωτερικό και ιδιαιτέρως από τη Ρωσία. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.cyclingcy.com/gf-tour καθώς και στο τηλ 97803070. Μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει και το επίσημο αγωνιστικό t-shirt της διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο
Κάθε αγώνας Grand Fondo περιλαμβάνει οκτώ ηλικιακές κατηγορίες, σε άνδρες και γυναίκες (19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64 και 65+). Κάθε κατηγορία, σε κάθε ένα από τους 19 αγώνες, δίνει θέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Gran Fondo, όσες και το 25% των ποδηλατών που θα εκκινήσουν. Για παράδειγμα, ένα μετέχουν 20 ποδηλάτες σε μια κατηγορία, οι πέντε πρώτοι θα προκριθούν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ παίρνουν και αναμνηστικό μετάλλιο. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορία ενός αγώνα δίνει τρεις θέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να προκριθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Gran Fondo τόσο μέσω του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που θα διεξαχθεί την πρώτη ημέρα όσο και την διπλή ευκαιρία στους αγώνες αντοχής της δεύτερης και τρίτης ημέρας του Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ucigranfondoworldseries.com

FacebookTwitterLinkedInGoogle+DiggStumbleUponEmail

Δώστε το σχόλιο σας
NEWSROOM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Hλεκτρονικά η φορολογική δήλωση ΦΠΑ

Hλεκτρονικά η φορολογική δήλωση ΦΠΑ

No Comment

  Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την τροποποίηση του Κανονισμού 17, των περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Γενικών) Κανονισμών (Κ.Δ.Π. 367/2016), όλα τα Υποκείμενα στο Φόρο Πρόσωπα υποχρεούνται από τις 2 Μαΐου του 2017, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη Φορολογική Δήλωση Φ.Π.Α. (έντυπο Φ.Π.Α. 4). Της σχετικής πρόνοιας, εξαιρούνται τα πρόσωπα που υπάγονται στο Ειδικό [...]

Περισσότερα
Εντατικοποιούνται οι προωθητικές δράσεις του CIPA στο εξωτερικό

Εντατικοποιούνται οι προωθητικές δράσεις του CIPA στο εξωτερικό

No Comment

Προώθηση επενδύσεων σε Αμερική, Κίνα, Ινδία, Βρετανία, Ντουμπάι   Εντατικοποιεί τη δράση και τις εξορμήσεις του στο εξωτερικό ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και την αξιοποίηση των παγκόσμιων τρεχουσών συγκυριών προς όφελος της κυπριακής οικονομίας. Εκπρόσωποι του Οργανισμού συμμετείχαν πρόσφατα σε σειρά συνεδρίων και [...]

Περισσότερα
Μέχρι να γίνει το ΓεΣΥ …

Μέχρι να γίνει το ΓεΣΥ …

No Comment

  Του Μάριου Μαυρίδη, Καθηγητής Οικονομικών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, βουλευτή Κερύνειας, ΔΗΣΥ, m.mavrides@euc.ac.cy   Μέχρι να γίνει το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), η συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας είναι απαραίτητη.  Ούτως ή άλλως, το ΓεΣΥ θα είναι μια συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  Το ΓεΣΥ απλά θα [...]

Περισσότερα
ΔΙΕΘΝΗ
Συμφωνία Gazprom και Eni για παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Συμφωνία Gazprom και Eni για παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

No Comment

  Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom και η ιταλική Eni υπέγραψαν Μνημόνιο αλληλοκατανόησης, που αφορά την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ιταλία μέσω του “Νότιου Διαδρόμου Μεταφοράς”, και την επικαιροποίηση των συμβολαίων που αφορούν την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ιταλία. Το Μνημόνιο υπέγραψαν στην Μόσχα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι [...]

Περισσότερα
Στις 29 Απριλίου η σύνοδος των Ευρωπαίων για το Brexit

Στις 29 Απριλίου η σύνοδος των Ευρωπαίων για το Brexit

No Comment

  Στις 29 Απριλίου θα συγκληθεί η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ ώστε να καθορίσουν κοινές γραμμές διαπραγμάτευσης απέναντι στο Λονδίνο ενόψει των συνομιλιών για το Brexit. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί ακριβώς ένα μήνα μετά από την ειδοποίηση ενεργοποίησης του Άρθρου 50 από την Τερέζα Μέι στις 29 Μαρτίου. Οι Ευρωπαίοι [...]

Περισσότερα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία της λεηλασίας

Η τρομοκρατία της λεηλασίας

No Comment

  Του Δρα Αντώνη Στ. Στυλιανού, Του Δρα Αντώνη Στ. Στυλιανού, Λέκτορας Νομικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, LL.B Law (Bristol), Ph.D in Law – International Law and Human Rights (Kent), Διευθυντής Μονάδας Νομικής Κλινικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας   Το τελευταίο τρομοκρατικό κτύπημα στο Λονδίνο την 22α Μαρτίου 2017, ένα ακριβώς χρόνο μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις Βρυξέλλες, [...]

Περισσότερα
Έκθεση του ευρωβουλευτή Ν.Συλικιώτη στη διαδικασία διαπραγμάτευσης

Έκθεση του ευρωβουλευτή Ν.Συλικιώτη στη διαδικασία διαπραγμάτευσης

No Comment

  Τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας ως απάντηση στην παρατεταμένη κρίση είναι η συνεχιζόμενη αύξηση της νεανικής ανεργίας και της επισφαλούς απασχόλησης. Δεν μπορούν να φορτωθούν στους νέους και στους εργαζόμενους οι συνέπειες της κρίσης. Αυτά δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης, μιλώντας στη συζήτηση των τροπολογιών στην έκθεση με [...]

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΑ
Επαναλαμβάνονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Θεσμών

Επαναλαμβάνονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Θεσμών

No Comment

  Το “Brussels Group” του 2015 αναβιώνει μέσα από τη χθεσινή διευθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της στο eurogroup με στόχο να προχωρήσει στο κλείσιμο των ανοιχτών θεμάτων της αξιολόγησης. (To Brussels Group ήταν το διαπραγματευτικό πλαίσιο στις Βρυξέλλες, όταν η πρώτη κυβέρνηση Σύριζα δεν επέτρεπε στην Τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα τον [...]

Περισσότερα
Καλά τα νέα για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Καλά τα νέα για τον τουρισμό στην Ελλάδα

No Comment

  Τα καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό συνεχίζονται στον γερμανικό Τύπο. Η die Welt, σε εκτενές ρεπορτάζ στη διαδικτυακή της έκδοση σημειώνει, πως “η Τουρκία απώλεσε σε σύγκριση με το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο Γερμανούς τουρίστες και οι περισσότεροι εξ αυτών έκαναν κράτηση στην Ισπανία, όμως και η Ελλάδα έχει επωφεληθεί, ωστόσο σε [...]

Περισσότερα
BUSINESS NEWS
20 τηλεοπτικά προγράμματα της SELEVISION μέσω της HELLAS SAT

20 τηλεοπτικά προγράμματα της SELEVISION μέσω της HELLAS SAT

No Comment

  Υπογράφηκε χθες, στα γραφεία του τηλεοπτικού οργανισμού SELEVISION στο Ντουμπάι, από το CEO της SELEVISION Dr. Raed Khusheim και το CEO της HELLAS SAT, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά η συμφωνία για την εκπομπή από τις εγκαταστάσεις της HELLAS SAT στην Κοφίνου, ενός τηλεοπτικού μπουκέτου 20 τηλεοπτικών προγραμμάτων του τηλεοπτικού οργανισμού SELEVISION. O Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της [...]

Περισσότερα
Πλήρης ανανέωση για την ιστοσελίδα της Eurobank Cyprus

Πλήρης ανανέωση για την ιστοσελίδα της Eurobank Cyprus

No Comment

  Η Eurobank Κύπρου, διατηρώντας δυναμικά τη θέση της μεταξύ των σημαντικότερων χρηματοοικονομικών οργανισμών του τόπου, συνεχίζει την πορεία της, στηριζόμενη στις επιτυχημένες στρατηγικές επιλογές της και την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση. Με μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια, συνεχή οργανική ανάπτυξη, εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό και δυναμική παρουσία σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Ελεύθερη Αμμόχωστο, αναπτύσσεται διαρκώς με γνώμονα [...]

Περισσότερα
adv-160-600
regency-casino
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
Xenos-Travel Banner
xenos-travel
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600
adv-160-600