Aκόμη ένα βραβείο για την Etihad Airways

Aκόμη ένα βραβείο για την Etihad Airways


Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία για το 2016

 

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναδείχθηκε ως η «Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία για το 2016», στα πλαίσια της τελετής βράβευσης που διοργάνωσε το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό κλαδικό περιοδικό Air Transport World (ATW).

Η Etihad Airways επιλέγηκε από τη συντακτική ομάδα του ATW για να λάβει τον κορυφαίο τίτλο, αφού προηγουμένως είχαν εξεταστεί αντίστοιχες αιτήσεις άλλων 100 και πλέον αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο. Το βραβείο αναγνωρίζει το ξεκάθαρο όραμα της Etihad Airways, το επιτυχημένο μοντέλο οργανικής ανάπτυξης που εφαρμόζει, την εμπορική προσήλωση της για ενίσχυση της κερδοφορίας της τα τελευταία χρόνια, τη διαρκή εξέλιξη του προσφερόμενου προϊόντος της και την ιδιαίτερα δυναμική ηγετική της ομάδα.

Η Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Air Transport World κα. Karen Walker δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την αναγνώριση αυτή της Etihad Airways ως Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία για το έτος 2016, από το ATW. Σε έναν πολύ ανταγωνιστικό κλάδο, όπου το αποτέλεσμα καταλήγει πανομοιότυπο, ο James Hogan και η ομάδα του έχουν αποδείξει ότι μπορούν και είναι μπροστά στην καινοτομία, τη δημιουργία νέων προϊόντων για τους ταξιδιώτες, με προσήλωση στην απόδοση, στα πλαίσια ενός ξεκάθαρου οράματος. Συγχαίρω την Etihad Airways για αυτό το αξιέπαινο επίτευγμα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways κ. James Hogan είπε: «Με τιμά ιδιαίτερα, να λαμβάνω αυτό το βραβείο, εκ μέρους των 27,000 υπαλλήλων της Etihad Airways ανά τον κόσμο. Χαιρετίζω τη δέσμευση, αφοσίωση και σκληρή τους δουλειά για την επίτευξη του στόχου μας να είμαστε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο».

Ο θεσμός των βραβεύσεων του περιοδικού Air Transport World, συμπληρώνει φέτος 41 χρόνια, αναγνωρίζοντας την αριστεία στον κλάδο των αερομεταφορών σε ένα ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων των αεροπορικών εταιρειών και θεωρούνται ευρέως ως το πιο πολυπόθητο βραβείο της βιομηχανίας. Το περιοδικό έχει έδρα τις ΗΠΑ, με τη συντακτική του ομάδα να απαρτίζεται από εξειδικευμένους δημοσιογράφους, με βάση σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών.

Η ανακοίνωση των βραβείων έγινε στα πλαίσια δεξίωσης που διοργάνωσε το περιοδικό στη Νέα Υόρκη, και συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της καθημερινής απευθείας πτήσης της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και της «οικονομικής πρωτεύουσας του κόσμου», με αεροσκάφος τύπου Airbus A380.

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε 113 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad Airways αποτελείτε από 119 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 200 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 66 Boeing 787 Dreamliners, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350 και 5 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia, Jet Airways και Alitalia. Επίσης η Etihad Airways, έχει λανσάρει μια νέα αερογραμμή την Etihad Regional, μετά την εξαγορά ποσοστού 33,3% στον ελβετικό αερομεταφορέα Darwin Airline.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 136 επιβατών, με 16 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:40 και άφιξη στην Κύπρο στις 12:35 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 13:35 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:15 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα