Aκόμη δύο καταστήματα Public

Aκόμη δύο καταστήματα Public

 


Μετά τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο, επόμενος σταθμός για τα καταστήματα Public φαίνεται να είναι η Λάρνακα, ενώ ο Δημήτριος Τσανακαλιώτης, Γενικός Διευθυντής της Public Κύπρου, δεν απέκλεισε τη δημιουργία και πέμπτου καταστήματος σε εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Τσανακαλιώτης εξηγεί στο EUROΚΕΡΔΟΣ, γιατί η εταιρεία προχώρησε σε ανασχεδιασμό των καταστημάτων της, και τι σημαίνει να είσαι ο μεγαλύτερος μεταπωλητής προϊόντων της Apple στην Κυπριακή αγορά.

 

Λίγα λόγια για τα Public και την παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο;

Τα Public είναι μια αλυσίδα πολυκαταστημάτων τεχνολογίας, επικοινωνίας και πολιτισμού.

Το πρώτο Public στην Κύπρο άνοιξε στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία το Σεπτέμβριο του 2007. Το δεύτερο στο My Mall στη Λεμεσό το Μάιο του 2009 και το τρίτο στο King’s Avenue στην Πάφο το Νοέμβριο του 2013, φέρνοντας στην Κύπρο τη φιλοσοφία του “retail entertainment”. Το 2014 τα Public στην Κύπρο κατέγραψαν συνολικά περίπου 2, 5 εκατομμύρια επισκέψεις. Με συνεχόμενη ανοδική πορεία τα τέσσερα τελευταία χρόνια και μοναδική τοποθέτηση στην αγορά καθιερωθήκαμε ως ένας από τους μεγαλύτερους retailers στο νησί.

Σήμερα προσφέρουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων τεχνολογίας, πολιτισμού και επικοινωνίας για καταναλωτές που βρίσκουν έμπνευση και ενημέρωση σε διαφορετικούς τομείς όπως smartphones, tablets, notebooks, action cameras, τηλεοράσεις, drones, παιχνίδια, video games, σχολικά είδη, χαρτικά και γραφική ύλη, βιβλία, ταινίες και μουσική.

Προϊόντα που μπορείτε να θαυμάστε, να δοκιμάσετε ή να ρωτήσετε γι’ αυτά έναν από τους δεκάδες πωλητές μας που έχουν εκπαιδευτεί να σας παρέχουν την εξυπηρέτηση που σας αξίζει.

 

Που στοχεύει ο ανασχεδιασμός των καταστημάτων Public; Τι άλλο ζητάνε οι καταναλωτές που το Public σχεδιάζει να προσφέρει;

Τα Public είναι ένας δυναμικός οργανισμός που μεταμορφώνεται συνεχώς ακολουθώντας τις τάσεις της τεχνολογίας και τις διαρκώς εξελισσόμενες συνήθειες του καταναλωτή. Επιδιώκουμε να είμαστε στην πρωτοπορία του retail μελετώντας εντατικά τους πελάτες μας και την αγορά. Στόχος μας οι επισκέπτες μας να αντιλαμβάνονται τα καταστήματά μας ως ευκαιρίες για μοναδικές εμπειρίες αγοράς, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα Public θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται στις προσδοκίες και τις επιθυμίες των καταναλωτών, και αυτό είναι μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ. Ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα μας βήματα με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες αγορές και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

 

Ποια τα επεκτατικά σχέδια της εταιρείας στην Κύπρο σήμερα;

Σχεδιάζουμε να ανοίξουμε και στη Λάρνακα. Επίσης, μελετούμε τη παρουσία μας σε ένα ακόμη εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας, όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες.

 

Ποιες αλλαγές έγιναν και τι νέο έχει να προσφέρει το ανακαινισμένο κατάστημα Public στο The Mall of Cyprus;

Καταρχήν έχουμε δύο νέα τμήματα με αναρίθμητες επιλογές: Η πρώτη είναι το νέο Τμήμα Χαρτοπωλείου – Stationery όπου ένας μαθητής, φοιτητής ή νέος επαγγελματίας θα βρει ότι χρειάζεται για το σχολείο ή το γραφείο, τσάντες, τετράδια, χαρτική και γραφική ύλη ημερολόγια, ατζέντες, είδη ζωγραφικής, όλα επώνυμα, σε προσιτή τιμή και με την ποιότητα Public.

Το δεύτερο είναι το Τμήμα Δράσης και Lifestyle που ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες του εξωστρεφούς, δραστήριου καταναλωτή που περνά δυναμικά τον ελεύθερο χρόνο του και ασχολείται με outdoor activities. Η τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα έχει προχωρήσει, είτε μιλάμε για action cameras, είτε για drones είτε για μια σειρά από wearable tech gadgetς και πολλά άλλα προϊόντα που ενθουσιάζουν τους φίλους μας καθώς τα βλέπουν πρώτη φορά από κοντά στο κατάστημά μας.

Παράλληλα, ανανεώσαμε ριζικά το Τμήμα Επώνυμου Παιχνιδιού, το οποίο είναι πλέον το No.01 κατάστημα σε ποικιλία επώνυμων παιχνιδιών όπως Lego, Playmobil, Mattel & Hasbro, το Τμήμα Apple που είναι το πληρέστερο στην Κύπρο και No.01 κατάστημα σε πωλήσεις προϊόντων Apple στην Κύπρο, το Τμήμα Gaming – Βιντεοπαιχνιδιών στο οποίο οι νεαροί παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν live δράση, το Τμήμα Κινητής και Smartphones που σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων φέτος (τρέχει με σχεδόν διπλάσιους ρυθμούς από πέρυσι), ενώ μεγαλώνουμε ακόμη περισσότερο το βιβλιοπωλείο μας, με τη μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων στην Κύπρο.

 

Εκτός από την αναβάθμιση του καταστήματος στο The Mall, προγραμματίζεται κάτι ανάλογο και στα άλλα καταστήματα Public;

Η φιλοσοφία του retail entertainment διατρέχει το σύνολο της παρουσία των Public. Ότι κάνουμε το κάνουμε παντού. Και μιλάω κυριολεκτικά: πολλές φορές η διαδικασία αλλαγής πραγματοποιείται ταυτόχρονα και στα τρία μας καταστήματα, πολλές φορές το ίδιο βράδυ. Θέλουμε ο πελάτης μας, όπου και να πάει, γίνεται μέτοχος της ίδιας, μοναδικής εμπειρίας.

 

Στρατηγική της εταιρίας είναι να προσφέρει ένα χώρο για ολόκληρη την οικογένεια. Πως επιτυγχάνεται αυτό;

Ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι να δώσει στην κυπριακή οικογένεια τις ίδιες καταναλωτικές ευκαιρίες που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Τη δυνατότητα δηλαδή να έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να δει, να δοκιμάσει και να βιώσει ότι νέο βγαίνει στη διεθνή αγορά.

Είμαστε ικανοποιημένοι όταν κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί εδώ να αποκτήσει τη συσκευή που ονειρευόταν, να ενημερωθεί για ότι νέο κυκλοφορεί στην αγορά ή απλώς να περάσει δημιουργικά τον χρόνο του σε ένα όμορφο περιβάλλον.

 

Στα Public δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο brand της Apple. Ποια προϊόντα της εταιρείας προσφέρεται; Kαι πόσο «σημαντικά» είναι τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας για τους καταναλωτές;

Στα Public μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε ο μεγαλύτερος μεταπωλητής Apple στην Κύπρο, έχοντας την πλήρη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας. Ότι θέλετε θα το βρείτε εδώ, καθώς είμαστε ο απόλυτος προορισμός για Apple στο νησί. Δεν υπάρχει στην κυριολεξία ούτε ένα προϊόν της Apple που να έχει κυκλοφορήσει στην αγορά μας και να μην το έχουμε.

Είναι γνωστό ότι στην Κύπρο έχουμε μια σημαντική ομάδα πιστών φίλων του brand, οι οποίοι ακολουθούν με ευλάβεια τις εξελίξεις και περιμένουν με ανυπομονησία τις νέες αφίξεις. Είναι, λοιπόν, τιμή μας ένα τέτοιο απαιτητικό κοινό μας προτιμά και επιδιώκουμε με ποικιλία και ταχύτητα να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους.

 

Που αναμένεται να φθάσει η επισκεψιμότητα στα καταστήματα Public; Όπως έχετε πει το 2014 ξεπέρασε τις 2,5 εκατομμύρια επισκέψεις.

Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά. Έχει μετρηθεί ότι ένας στους τρεις επισκέπτες των Mall περνάνε τουλάχιστον για μια βόλτα από τα καταστήματά μας, ενώ ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος στο νεανικό κοινό και στις οικογένειες.

Φέτος είμαστε αισιόδοξοι και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπερβούμε τα περσινά μας νούμερα. Εξάλλου ένας από τους λόγους των ριζικών αλλαγών στα καταστήματα είναι οι φίλοι μας να έχουν πάντα κάτι καινούριο να δουν. Και με περισσότερους από 30.000 νέους κωδικούς σε σχέση με πέρσι, είναι αδύνατον να βαρεθούν!

Η Κύπρος είναι ένα δύσκολο καταναλωτικό κοινό και για το γεγονός ότι μας εμπιστεύεται μας δίνει όρεξη για ακόμη περισσότερη δουλειά και ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση.

 

Mιλήστε μας για την στρατηγική συνεργασία με την Primetel. Που στοχεύει;

Η Primetel είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης και μια σύγχρονη εταιρεία με μεγάλες προοπτικές. Μας ταιριάζει καθώς η υπηρεσία της ολοκληρώνει το δικό μας προϊόν και λειτουργεί συμπληρωματικά προσφέροντας πρόσθετη αξία στον καταναλωτή μας.

Ήδη οι στόχοι που είχαμε θέσει στην αρχή της συνεργασίας μας έχουν όλοι επιτευχθεί και τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!

Οι ομάδες μας εργάζονται στενά ώστε να εμπλουτίσουμε αυτήν την στρατηγική συνεργασία περαιτέρω με επίκεντρο πάντα τους επισκέπτες μας.

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα