Αυτές είναι οι 25 εταιρείες παγκοσμίως με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Αυτές είναι οι 25 εταιρείες παγκοσμίως με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

 


To εργασιακό περιβάλλον είναι απο τα σημαντικότερα κίνητρα των υπαλλήλων να εργάζονται υπεύθυνα, παραγωγικά και με όλα τους τα “όπλα” που διαθέτουν για την αύξηση της παραγωγικότητας μιας εταιρείας.

Η λίστα με τους 25 Καλύτερους Χώρους Εργασίας παγκοσμίως καταδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι κορυφαίοι εργοδότες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, δίνουν κίνητρα, καλλιεργούν μια κουλτούρα συμμετοχής και παρέχουν ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η κατάταξη που δημοσιεύει το Great Place to Work® είναι αποτέλεσμα της πιο εκτεταμένης ετήσιας έρευνας παγκοσμίως όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών.
“Οι εταιρείες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον παγκοσμίως, εντυπωσιάζουν, όχι μόνο για την κλίμακα τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουν και αναπτύσσουν τους εργαζομένους τους. Αυτές οι εταιρείες έχουν κατανοήσει ότι ένα περιβάλλον υψηλής εμπιστοσύνης και μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης δεν είναι αντιμαχόμενα, αλλά αντίθετα εξαρτώνται άμεσα το ένα από το άλλο”, δήλωσε ο CEO του Great Place to Work®, Michael C. Bush.

Οι 13 από τις 25 πολυεθνικές που διακρίνονται έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Οι κλάδοι που συναντώνται συχνότερα στη λίστα είναι οι Information Technology και Manufacturing & Production.

Η Λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές «World’s Best Workplaces» στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces την οποία διεξάγει ετησίως σε περισσότερες από 50 χώρες το Great Place to Work® και συντάσσει για κάθε μία, επιμέρους εθνικές λίστες.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες ξεχώρισαν επειδή δημιούργησαν μια σταθερή, εξαιρετικά αξιόπιστη κουλτούρα που ξεπερνάει τα εθνικά σύνορα. Οι εταιρείες που εμφανίζονται σε αυτή τη λίστα έχουν χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά περιβάλλοντα εργασίας σε τουλάχιστον 3 χώρες.

Η Salesforce κατατάσσεται πρώτη, ακολουθούμενη από την Adecco και τη SAS Institute, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα. Τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (SAS Institute, MARS, AbbVie και DHL) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα, για το καλό εργασιακό τους περιβάλλον!


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα