Η AIPFE παρουσιάζει την 4η #IncredibleWomen ομιλία

Η AIPFE παρουσιάζει την 4η #IncredibleWomen ομιλία


 


Γνώση, Καινοτομία, Δημιουργία – Τα μυστικά μου όπλα

 

Η Οργάνωση AIPFE, Συμβούλιο Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης – σε συνεργασία με την εξοχότατη Πρέσβειρα της Ολλανδίας, Nathalie Jaarsma, διοργάνωσαν ακόμα μία επιτυχημένη εκδήλωση, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων AIPFE #IncredibleWomen, με τίτλο “Γνώση, Καινοτομία, Δημιουργία – Τα μυστικά μου όπλα”, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Δρ Ελισάβετ Σαχίν – Γεωργιάδου.

Η Δρ. Γεωργιάδου έχει σπουδάσει Οπωροκηπουρική – Βοτανική και η επαγγελματική της εμπειρία εκτείνεται, πάνω από τρεις δεκαετίες, σε Κύπρο, Ολλανδία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει δουλέψει στο Plant Breeding Institute στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Τμήμα Κήπων Λευκωσίας. Το 1983 άρχισε να εργάζεται στην ιδιωτική εταιρία παραγωγής σπόρων K. Sahin Zaden B.V. στην Ολλανδία, η οποία ανήκε στον μακαριστό σύζυγο της Kees Sahin, ως ερευνήτρια και αργότερα Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2009, δημιουργώντας μία παγκοσμίου φήμης εταιρία για καινούριες ποικιλίες λουλουδιών. Μέχρι το 2007, η εταιρία – δημιουργός και καλλιεργητής ποικιλιών λουλουδιών που καλλιεργούνται από σπόρους – είχε την μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων λουλουδιών σε όλο τον κόσμο, με παραγωγή σε 11 χώρες.

“Η Ελισάβετ είναι μία απίστευτα ξεχωριστή κυρία, η οποία ανακάλυψε τις αξιοσημείωτες ικανότητες της σε νεαρή ηλικία, καθώς και τον τρόπο να τις χρησιμοποιεί καλύτερα σε μία κοινωνία διαφορετική από αυτή της Κύπρου”, είπε η Πρέσβειρα κ. Jaarsma. Τόνισε επίσης την σημασία του Ολλανδικού τομέα Γεωργίας, ως ενός από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης στην οικονομία της χώρας με συνεισφορά σχεδόν του 10% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και στον τομέα εργασίας. Η Ολλανδία είναι δεύτερη σε σειρά χώρα σε εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, με ποσοστό 24% στο Παγκόσμιο γεωργικό εμπόριο.

Η Δρ Ελισάβετ Σαχίν – Γεωργιάδου μίλησε για την σημασία της εμπιστοσύνης στην βιομηχανία παραγωγής σπόρων. Όπως τόνισε, αν γίνουν λάθη, οι αξιώσεις που θα ζητηθούν μπορεί να είναι τεράστιες. Πρόσθεσε ότι η ακρίβεια είναι απαραίτητη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Η Δρ Γεωργιάδου μοιράστηκε τα “μυστικά της όπλα” με το κοινό:

“Να θέτετε κάτω τους στόχους σας στην ζωή, βασισμένους πάντοτε σε δυνατά θεμέλια και αρχές” είπε χαμογελώντας με ασφάλεια. “Να είσαστε πάντα έτοιμοι να κάνετε την επιπλέον προσπάθεια. Οι συνεργάτες και το προσωπικό σας θα σας σεβαστούν και θα παρακινηθούν”. Κλείνοντας, αποκάλυψε ότι η γνώση και η καινοτομία ήταν σημαντικοί πυλώνες στο ταξίδι της. “Η μάθηση πρέπει να είναι συνεχής, σε συνδυασμό με την επιστήμη και την τεχνολογία, με στόχο πάντοτε την καινοτομία. Μα πάνω απ´ όλα να είστε δημιουργικοί”.

Η εκδήλωση, που έγινε στις 31 Οκτωβρίου στην οικία της Πρέσβειρας, ήταν η τέταρτη σε σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο #IncredibleWomen της AIPFE. Η σειρά αυτή των διαλέξεων έχει ως στόχο να εμπνεύσει, να παρακινήσει, να συνδέσει και να κινητοποιήσει το ίδιο γυναίκες και άνδρες, να ακολουθήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις
Tags: AIPFE

Σχετικά με τον Συγγραφέα