Επέκταση του Alexandrion Group στη Βραζιλία μέσω Κύπρου

Επέκταση του Alexandrion Group στη Βραζιλία μέσω Κύπρου

 


 


Η Κύπρος βάση για τη διεθνή επέκταση του Alexandrion Group

 

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Την Κύπρο επέλεξε ως βάση για επέκταση των δραστηριοτήτων της διεθνώς, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών της Ρουμανίας, Αlexandrion Group. Μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία είναι η έναρξη λειτουργίας δύο νέων μονάδων παραγωγής σε Βραζιλία και Αμερική, μέσα στο 2018.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μετέφερε την έδρα των διεθνών δραστηριοτήτων της στην Κύπρο, ενώ υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Fereos Four Point Distribution Ltd, ως ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Alexandrion στη  χώρα μας.

Μιλώντας στο Ευρωκέρδος, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Alexandrion Group, Nawaf Salameh, επισήμανε πως η Κύπρος ήταν πάντα μια χώρα με επιχειρηματικές προοπτικές αλλά και ένας σταθμός με προνομιούχα γεωγραφική θέση που τον καθιστά επιχειρηματικά περιζήτητο για εταιρείες με διεθνή πλάνα επέκτασης.

Η γκάμα των προϊόντων του περιλαμβάνει τα προϊόντα Brancoveanu Vinars, Alexandrion Fine, Cavo D’oro, Kreskova, Alexander Vodka, Alexander Gin, Zolmyr, Saber Elyzia, καθώς και άλλα, αφού στόχος της εταιρείας είναι η συνεχής ανανέωση και ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων της.

«Δεν είναι μόνο η γεωγραφική θέση της Κύπρου που μας οδήγησε εδώ», σημείωσε. «Οι συμφωνίες που υπέγραψε η Κύπρος για αποφυγή διπλής φορολογίας με άλλες χώρες -ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες-, και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών που προσφέρει η χώρα, την οποία την καθιστούν ιδανικό προορισμό επέκτασης του Alexandrion Group. Όσον αφορά τη γεωγραφική της θέση, σίγουρα αυτό θα μας δώσει καλύτερη πρόσβαση στην αγορά του Λιβάνου, του Αραβικού Κόλπου και της Αφρικής», ανέφερε.

«Πολλές είναι οι προοπτικές και για τις αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, γεγονός το ποίο έχουμε διαπιστώσει και από τη συμμετοχή μας σε σχετικές εκθέσεις. Δεν επαναπαυόμαστε, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα, ποιοτικών προϊόντων τα οποία στοχεύουμε να κάνουμε παγκοσμίως γνωστά».

«Από την Κύπρο θα επιστρέψουμε και στην ελληνική αγορά από την οποία αποχωρήσαμε λόγω κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μεγάλο όμως στοίχημα για εμάς είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει και η λειτουργία δύο νέων μονάδων παραγωγής σε Βραζιλία και Αμερική, μέσα στο 2018».

Το Alexandrion Group αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό αλκοολούχων ποτών στη Ρουμανία και κατέχει ηγετική στην ντόπια και διεθνή αγορά.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η εταιρεία θα προχωρήσει στη δημιουργία δικής της εταιρείας διανομής στην Κύπρο, ο κ. Salameh σημείωσε πως υπάρχει συμφωνία διανομής των  προϊόντων με την εταιρεία Fereos. «Εμείς επικεντρωνόμαστε σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, στην απόσταξη και παραγωγή αλκοολούχων ποτών». Την ίδια ώρα δεν απέκλεισε οτιδήποτε. «Είμαστε ανοικτοί για ενδεχόμενες νέες συνεργασίες», ενώ δεν απέκλεισε σε μελλοντικό στάδιο τη δημιουργία ή εξαγορά εργοστασίων παραγωγής στην Κύπρο.

Σε ερώτηση προς τον κ. Salameh αν η κρίση που πέρασε η κυπριακή οικονομία, καθυστέρησε την κάθοδο της εταιρείας στην Κύπρο, απάντησε πως πάντοτε μέσα από την κρίση υπάρχουν και ευκαιρίες. «Είναι αυτός ο λόγος που είμαστε τώρα εδώ. Το ότι η Κύπρος κατάφερε να εξέλθει νωρίς της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου, την ώρα που ακόμα άλλες χώρες το παλεύουν, είναι το καλύτερο παράδειγμα των προοπτικών που έχει και των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει».

Σχολιάζοντας την παρουσία της εταιρείας στην κυπριακή αγορά, είπε χαρακτηριστικά πως στόχος της εταιρείας δεν είναι απλά η παρουσία της εταιρείας με κάποια προϊόντα, και το να κερδίσει ένα μερίδιο αγοράς. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανταγωνισμός και γι’ αυτό θα λανσάρουμε όλη την γκάμα των προϊόντων μας στην κυπριακή αγορά. Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, δεν έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι. Η αγορά της Κύπρου για είναι μικρή για εμάς, όμως μπορεί να μας προσφέρει όσα χρειάζονται για τη διεθνή δραστηριοποίηση μας».

Τέλος ο κ. Salameh ανέφερε πως το Alexandrion Group με την πολύχρονη ιστορία του και τις εξαγωγές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως Ιταλία, Ισπανία Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Σκανδιναβία δεν σταματά εδώ. «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενεργή συμβολή της εταιρείας στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού στις διεθνείς αγορές που δραστηριοποιούμαστε, κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και το οποίο θα κάνουμε και στην Κύπρο. Για εμάς η εταιρική κοινωνική ευθύνη ήταν και θα είναι υψίστης σημασίας».


Comments

comments

Tags: alexandrion

Σχετικά με τον Συγγραφέα