Άλμα στις τιμές των ενοικίων, ανάρπαστά τα εξοχικά διαμερίσματα στη Λεμεσό

Άλμα στις τιμές των ενοικίων, ανάρπαστά τα εξοχικά διαμερίσματα στη Λεμεσό

 


Σημαντική άνοδο στις τιμές των ακινήτων το γ’ του 2017 καταγράφει ο δείκτης RICS

 

Αύξηση 7.4% στις τιμές των διαμερισμάτων και 4.2% στις τιμές των σπιτιών σε ετήσια βάση, κατέγραψε ο Δείκτης Τιμών Ακινήτων του RICS για το γ’ τρίμηνο 2017. Στα πλαίσια των αποτελεσμάτων της 32ης έκδοσης του Δείκτης Τιμών Ακίνητων του RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) Κύπρου, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, κατά το Γ’ τρίμηνο του 2017, καταγράφηκαν σημαντικές ετήσιες αυξήσεις  σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αστικές περιοχές και όλες τις κατηγορίες με την Πάφο και το Παραλίμνι να παρουσιάζουν μικρότερη ετήσια αύξηση.

Παγκύπρια, οι τιμές για τα σπίτια και τα διαμερίσματα παρουσίασαν τριμηνιαία αύξηση ύψους 1.7% και 0.5% αντίστοιχα με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στη Λεμεσό με τριμηνιαία αύξηση 5.5% για σπίτια και 4.1% για τα διαμερίσματα. Η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα διαμερίσματα και στα σπίτια παρουσιάστηκε στη Λεμεσό, 13.2% και 14.3% αντίστοιχα. Στα γραφεία, η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάστηκε στη Λευκωσία, κατά 19.5%, ενώ στις αποθήκες και στα καταστήματα κατά 7%.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2016, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 7.4%, των σπιτιών κατά 4.2%, των γραφείων κατά 8.8%, των αποθηκών κατά 4.4% και των καταστημάτων κατά  4.5%.

Οι τιμές των εξοχικών  κατοικιών παρουσίασαν παγκύπρια τριμηνιαία αύξηση, 2.5% για τα διαμερίσματα και 1.8% για τα σπίτια. H Λεμεσός παρουσίασε την υψηλότερη αύξηση στα εξοχικά διαμερίσματα, η οποία έφτασε στο 4% και το Παραλίμνι στις εξοχικές κατοικίες, με αύξηση 2.9%.

 

Άλμα στις τιμές των ενοικίων

Η μέση τιμή ενοικίασης σε ολόκληρη την Κύπρο παρουσίασε τριμηνιαία αύξηση 4.6% στα διαμερίσματα, 2.5% στα σπίτια, 1.5% στα καταστήματα και 5.7% στα γραφεία, και 0.9% τις αποθήκες. Συγκρίνοντας  τα  ενοίκια  με εκείνα  του  τρίτου τριμήνου του 2016, οι τιμές ενοικίασης αυξήθηκαν κατά 12.5% για τα διαμερίσματα, 9.2 % για τα σπίτια,  6.1% για τα καταστήματα, 22.4% για τα γραφεία και 1,6% για τις αποθήκες.

Ο Δείκτης Τιμών Ακίνητων του RICS καταρτίζεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟKΚ) και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου (ΣΕΕΑΚ). ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ