AngelHack: Τα μεγαλύτερα hackathons του κόσμου έρχονται στην Κύπρο!

AngelHack: Τα μεγαλύτερα hackathons του κόσμου έρχονται στην Κύπρο!

Το AngelHack, μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προγραμματιστών στον κόσμο ανακοίνωσε την ετήσια Global Hackathon Series στις αρχές του 2018 και έρχεται στην Κύπρο για πρώτη φορά!

Το θέμα της φετινής χρονιάς εστιάζει στην δημιουργία ολιστικής τεχνολογίας. Η εκδήλωση θα ταξιδέψει σε περισσότερες από 50 πόλεις, ξεκινώντας από το Σιλικόν Βάλλει στο Σαν Φρανσίσκο, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νότια Ασία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την ηπειρωτική Κίνα, αναζητώντας μοναδικά τεχνολογικά ταλέντα και καινοτομία.

Η εκδήλωση φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την Impact Tech LTD, ηγέτες στις λύσεις με βάση την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων (Big Data) και τεχνητής νοημοσύνης (AI) και την εταιρεία  RiseTech Media, που ασχολείται με βελτιστοποίηση πληρωμένων ψηφιακών καμπανιών. Το  hackathon (μαραθώνιος καινοτομίας) θα φιλοξενηθεί στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό στην Κύπρο στις 7-8 Ιουλίου του 2018.

Κατά τη διάρκεια του hackathon, προγραμματιστές, σχεδιαστές και νεαροί επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλα άτομα και να επιδείξουν τις δεξιότητές τους. Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η IBM, Amazon, Microsoft και Agora αναζητούν ταλέντα μέσω του AngelHack και ιδέες που μπορούν να επενδύσουν ή να κάνουν μέρος της επιχείρησής τους. Το AngelHack έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία χρόνια με περισσότερους από 150.000 προγραμματιστές και σχεδιαστές, που προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου.

«Στόχος μας είναι να μεγαλώσει η κοινότητα προγραμματιστών μας ακόμη περισσότερο και να έχουμε ένα ποσοστό 5% στην γυναικεία συμμετοχή προγραμματιστριών στα hackathons μας. Μέσω της διεξαγωγής hackathons, εικονικών διαγωνισμών, προγραμμάτων επιτάχυνσης (accelerators) και διαφόρων πρωτοβουλιών από προγραμματιστές τα τελευταία έξι χρόνια σε περισσότερες από 100 πόλεις, είδαμε να δημιουργούνται κάποιες από τις καλύτερες πρωτότυπες ιδέες που έχει να προσφέρει το παγκόσμιο οικοσύστημα των προγραμματιστών μας. Μέσω του προγράμματος HACKcelerator και άλλων προγραμμάτων επιτάχυνσης, είχα την ευχαρίστηση να συνεργαστώ στενά με αυτούς τους επιχειρηματίες και να παρακολουθήσω το ξεκίνημά τους να γίνει πραγματικότητα αποδεικνύοντας ότι οι λύσεις που δημιουργούν δεν σταματούν όταν το hackathon τελειώνει», δήλωσε ο ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του AngelHack, Sabeen Ali.

Η AngelHack Challenge

Η νικήτρια ομάδα του hackathon θα προσκληθεί να συμμετάσχει στο HACKcelerator του AngelHack, ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω το πρότυπο τους σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο και να παρουσιάστουν την ιδέα τους σε μια ομάδα επενδυτών στη Σιλικόν Βάλλει. Για να ενθαρρύνει τα έργα με κοινωνικό αντίκτυπο, το HACKcelerator θα παρουσιάσει πέντε βραβεία Code For A Cause Impact Awards σε παγκόσμια κλίμακα, στις ομάδες των οποίων οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων παγκοσμίως.

Η ImpacTech Challenge

Είστε ένα πιθανός #Impactivator; Η συγκεκριμένη πρόκληση απαιτεί δεξιότητες σε οποιοδήποτε ή σε πολλά από τα παρακάτω πεδία: Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Analytics), Τεχνητή Νοημοσύνη, Sentiment Analysis, Machine Learning, Deep Learning και Predictive Analytics για την επίλυση ενός προβλήματος. Η ImpacTech αναζητά τεχνολογία που έχει αντίκτυπο, επιδεικνύει δημιουργικότητα και καινοτομία. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει χρηματικό έπαθλο. Η ImpacTech ξεκίνησε το χρηματικό έπαθλο στα € 1000 και θα προσθέσει € 1 για κάθε κοινοποίηση που λαμβάνουν τα ποστς που πραγματοποιεί στην σελίδα τους στο Facebook facebook.com/impactechs .

Η IBM Call for Code Challenge

Η πρόκληση είναι να βελτιώσετε την εφοδιαστική αλυσίδα και να βρείτε λύσεις σε ακραίες καιρικά φαινόμενα, με βάση δεδομένα κίνησης και των καιρικών δραστηριότητων, που αναπτύχθηκαν από την IBM, για να ξεκινήσετε τη λύση σας μέσω του IBM Cloud. Πρόκειται για μια παγκόσμια, πολυετή πρωτοβουλία που εμπνέει τους προγραμματιστές για την επίλυση πιεστικών παγκόσμιων προβλημάτων με βιώσιμες λύσεις λογισμικού.

Η RiseTech Media/CyRIC Challenge για έξυπνες πόλεις

Η RiseTech Media έχει συνεργαστεί με την εταιρεία καινοτομίας CyRIC για να προσθέσει μια έξυπνη πρόκληση πόλης με εξαιρετικά βραβεία. Η πρόκληση αφορά την κατασκευή μιας εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας ή / και διαδικτύου για την παροχή σε πραγματικό χρόνο, ακριβούς και χρήσιμης πληροφόρησης στους πολίτες ή / και τις δημοτικές αρχές για οποιοδήποτε από τα ακόλουθα θέματα: α) μεταφορά και υπηρεσίες κυκλοφορίας λεωφορείων π.χ. τα δρομολόγια λεωφορείων, οι έξυπνες τοποθετήσεις σταθμών λεωφορείων, η διαθεσιμότητα ταξί, η παρακολούθηση της κυκλοφορίας κ.λπ. για την ενίσχυση της διαχείρισης της κυκλοφορίας, β) η διαθεσιμότητα στάθμευσης σε δημοτικούς ή / και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ή γ) βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Μάθετε περισσότερα για το hackathon και εγγραφείτε σήμερα στη διεύθυνση https://www.impactechs.com/angelhack . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AngelHack Cyprus Hackathon, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της AngelHack στην Κύπρο, Panis Pieri στη διεύθυνση [email protected]. Ακολουθείστε ενημερώσεις για το τοπικό hackathon στο #AngelHackCyprus και παγκόσμια στο #AH2018.

——————————————————————————————

Λίγα λόγια για AngelHack:

Για πάνω από έξι χρόνια, το AngelHack είναι ηγέτης στην παραγωγή καινοτομίας, διεξάγοντας hackathons, εικονικούς διαγωνισμούς προγραμματισμού, προγράμματα επιτάχυνσης, τεχνολογικές συναντήσεις και διάφορες πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον προγραμματιστή σε περισσότερες από 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η AngelHack, μια εταιρία γυναικείας πλειοψηφίας, ενθαρρύνει μια κοινότητα περισσότερων από 150.000 προγραμματιστών, σχεδιαστών και επιχειρηματιών να γίνουν ολιστικοί προγραμματιστές. Μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού τους, Code For A Cause, η AngelHack προκαλεί την κοινότητά τους να δημιουργήσουν κώδικες/λύσεις που επηρεάζουν θετικά τον κόσμο και προωθούν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς. Μάθετε περισσότερα στο http://www.angelhack.com.

Λίγα λόγια για την ImpacTech:

Η ImpacTech δημιουργήθηκε από μια ομάδα επιχειρηματιών και ταλαντούχων ατόμων πληροφορικής με στόχο να καταστούν παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα του Business Intelligence. Έχει ήδη αναπτύξει μια καινοτόμο τραπεζική πλατφόρμα, παρέδωσε μια βελτιστοποιημένη επιχειρηματική λύση για Τηλεπικοινωνίες και μόλις κυκλοφόρησε το ImpactCRM που είναι μια επιχειρηματική λύση που τροφοδοτείται από μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, με αναφορές σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποιεί τις επιδόσεις μιας επιχείρησης. Η συνεχής βελτίωση της ImpacTech βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας και γι’ αυτό επενδύει σημαντικά στην Έρευνα, Ανάπτυξη και στο ανθρώπινο δυναμικό της. Δημιούργησε ένα περιβάλλον εργασίας όπου οι #Impactivators μπορούν να παράγουν στο υψηλότερο επίπεδο, αναπτύσσοντας λύσεις μεγάλων δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης. Μάθετε περισσότερα στο https://www.impactechs.com

Λίγα λόγια για την RiseTech Media:

Η RiseTech Media είναι ένας διεθνής οργανισμός ψηφιακού μάρκετινγκ που βοηθά νεοσύστατες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν τις εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Χρησιμοποιεί καινοτόμα εργαλεία και τεχνικές βελτιστοποίησης για τη βελτιστοποίηση της επένδυσης (ROI) στις πληρωμένες ψηφιακές εκστρατείες των πελατών της. Μάθετε περισσότερα στο http://www.risetechmedia.com