«Απογείωση» κερδών για την Emirates

«Απογείωση» κερδών για την Emirates

 


Ο Όμιλος καταγράφει για 30η συνεχόμενη χρονιά κέρδη, ύψους $1,1 δις

 

  • Η ανάπτυξη των εργασιών σε συνδυασμό με την αύξηση του στόλου οδήγησαν σε ρεκόρ κύκλου εργασιών με περισσότερα από 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια (100 δισ. AED) για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας

  • Παράλληλα, παρατηρήθηκε βελτίωση στη ρευστότητα, με το cash balance να κυμαίνεται στα 6,9 δισ. δολάρια

  • Η αεροπορική εταιρεία καταθέτει μέρισμα ύψους 545 εκατ. δολαρίων στο Επενδυτικό Ταμείο του Ντουμπάι

  • Η Emirates σημείωσε κέρδη 762 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 124% σε σχέση με το προηγούμενο έτος

  • Η χωρητικότητα των αεροσκαφών ανέρχεται σε 61 δισεκατομμύρια ATKM με προσθήκη 9 νέων αεροπλάνων στον στόλο

  • Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 9%, φτάνοντας στα 25,2 δισ. δολάρια και συνοδεύεται από σημαντικές επιδόσεις στον τομέα των μεταφορών φορτίων

  • Κέρδη ρεκόρ και για την Εθνική Ομοσπονδία Αερομεταφορών του Ντουμπάι (dnata), τα οποία έφτασαν σε ύψος το 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

Η Emirates Group ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματά της, τα οποία φανερώνουν κέρδη και σταθερή αναπτυξιακή πορεία για 30η συνεχόμενη χρονιά. Στην Ετήσια Έκθεση για το 2017-18, εμφανίζεται ότι ο όμιλος σημείωσε κέρδος 1,1 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο κατά 67% σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 27,9 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους και το ταμειακό υπόλοιπο του Ομίλου αυξήθηκε κατά 33% στα 6,9 δισ., μετά και το ομόλογο του Μαρτίου και τις πολλές πωλήσεις και κρατήσεις λόγω των πρώιμων διακοπών του Πάσχα στα τέλη Μαρτίου.

Παράλληλα με το συνολικό κέρδος, ο Όμιλος δήλωσε μέρισμα ύψους 545 εκατ. δολαρίων στο Επενδυτικό Ταμείο του Ντουμπάι.

Η Αυτού Εξοχότης Σεΐχης Αχμέντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμε, Πρόεδρος και CEO, Emirates Airline and Group, δήλωσε: «Το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι συνθήκες μέσα σε αυτό παραμένουν δύσκολες και σκληρές, παρά τη βελτίωση που σημειώθηκε το 2017-18. Παρατηρήθηκε συνεχής πολιτική αστάθεια, νομισματική αποσταθεροποίηση και υποτιμήσεις στην Αφρική, αύξηση των τιμών του πετρελαίου που όλα οδήγησαν σε αύξηση του κόστους και πίεση προς τα κάτω για τα περιθώρια κέρδους, εξαιτίας του αμείλικτου ανταγωνισμού. Όσον αφορά τη θετική πλευρά, επωφεληθήκαμε από την υγιή ανάκαμψη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας μεταφορών φορτίου, καθώς και από τη σχετική ενίσχυση των βασικών νομισμάτων έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Πάντοτε ανταποκρινόμαστε με ευκινησία στις προκλήσεις του κάθε επιχειρηματικού κύκλου, χωρίς ποτέ να πάρουμε το βλέμμα μας από το μέλλον. Και αυτό το έτος δεν αποτέλεσε εξαίρεση για την Emirates. Το 2017-18, ήταν το 30ο συνεχόμενο έτος που η Emirates και η dnata κατέγραψαν ανάπτυξη σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεών τους και παράλληλα συνέχισαν να επενδύουν σε πρωτοβουλίες και υποδομές που θα ενισχύσουν και θα εξασφαλίσουν μελλοντικές επιτυχίες».

Το 2017-18, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 2,5 δισ. δολάρια σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, την εξαγορά άλλων εταιρειών, σύγχρονες εγκαταστάσεις, τομείς εφαρμογών τελευταίας τεχνολογίας και ζητήματα προσωπικού.

Μπορείτε να δείτε όλο το Annual Report του Ομίλου στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.theemiratesgroup.com/annualreport

Η ιστορία της Emirates χρονολογείται από το 1985, όταν άρχισε τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη, ενώ εξυπηρετεί υπερήφανα την κυπριακή αγορά από το 1994. Σήμερα, η Emirates έχει τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο από Airbus A380 και Boeing 777, προσφέροντας στους πελάτες της τις ανέσεις των τελευταίας τεχνολογίας αεροσκαφών. Ο μοντέρνος και αποτελεσματικός στόλος της Emirates συνδέει την Κύπρο και το Ντουμπάι σε ημερήσια βάση, ενώ το παγκόσμιο δίκτυο περιλαμβάνει πάνω από 155 προορισμούς σε 84 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Emirates, κρατήσεις και όρους συμμετοχής, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.emirates.com/cy


Comments

comments

Tags: emirates

Σχετικά με τον Συγγραφέα