“Αριστοτέλειο” – Το νέο στολίδι του Πεδουλά

“Αριστοτέλειο” – Το νέο στολίδι του Πεδουλά


Το νέο στολίδι του Πεδουλά, ακούει στο όνομα “Αριστοτέλειο” και πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα την οποία θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις 07.00 μ.μ.

Ο Αριστοτέλης και η Ελπινίκη Παπουτέ λειτούργησαν το 1917 στην κοινότητα Πεδουλά το γνωστό ξενοδοχείο «Αριστοτέλης». Ήταν από τις πρώτες οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες εκείνης της εποχής και διέθετε δεκαέξι δωμάτια και καφενείο. Την περίοδο 2010-2014 είχε ανακαινιστεί εκ θεμελείων από τους νέους ιδιοκτήτες του, Πανίκο Αναστασίου και Αρετή Ναθαναήλ. Το 2016 λειτούργησε ως  ξενοδοχείο με την ονομασία “Αριστοτέλειο”, ως ιστορική αναφορά στον ιδρυτή του Αριστοτέλη Παπουτέ, και διαθέτει οκτώ δωμάτια και εστιατόριο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς γειτονιάς του χωριού, κοντά στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το έργο έχει συνχρηματοδοτηθεί από τα Διαθρωτικά Ταμεία και την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσα από το Σχέδιο Παροχής Χορηγιών προς Μικρές και Mεσαίες Επιχειρήσεις για προώθηση του Aγροτουρισμού στην Ύπαιθρο, υπό την ευθύνη της διαχείρισης και υλοποίησης του Σχεδίου από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Ο Πεδουλάς βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της οροσειράς του Τροόδους σε υψόμετρο 1100μ. Η κοινότητα διαθέτει πλούσια ιστορία και χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια. Ο Πεδουλάς ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού τον 19ο αιώνα και ακολούθως στον ξενοδοχειακό τουρισμό τον 20ο αιώνα.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Κεντρική είσοδος ξενοδοχείου

  • 7.00μ.μ. Άφιξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη
  • 7.15 μ.μ. Τέλεση Αγιασμού
  • 7.45 μ.μ. Αποκάλυψη πλάκας και κόψιμο κορδέλλας

Αυλή εστιατορίου

  • 8.15μ.μ. Έπισημη τελετή εγκαινίων, Καλοσώρισμα από τον Κοινοτάρχη Πεδουλά, Προσφώνηση από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Αντιφώνηση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προσφορά Δώρων.
  • 9.00μ.μ. Δεξίωση με cocktail

 

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα