Διοργανώθηκε χθες το 2ο Cyprus Internal Audit Forum

Διοργανώθηκε χθες το 2ο Cyprus Internal Audit Forum


 

Διοργανώθηκε χθες το 2ο Cyprus Internal Audit Forum, στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμό Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου, στο πλαίσιο του ρόλου του ως του κατεξοχήν εκπροσώπου του επαγγέλματος του Εσωτερικού Ελεγκτή στην Κύπρο, αλλά και αυτού καθαυτού του θεσμού του Εσωτερικού Ελέγχου. Ο τίτλος του συνεδρίου ήταν “Triangle of Trust : Board – Management – Audit”.

Ο τίτλος αυτός έχει επιλεγεί διότι αποτυπώνει το πλαίσιο συνεργασίας στην τήρηση των σωστών διαδικασιών και λειτουργιών, αλλά και εμπιστοσύνης που απορρέουν σε μια ορθολογιστική Εταιρική Διακυβέρνηση και δίνει το μήνυμα της βαρύνουσας σημασίας και των τριών πυλώνων, δηλαδή του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διεύθυνσης και του Ελέγχου, σε μια επιχείρηση ή οργανισμό. Το συνέδριο δεν απευθυνόταν μόνο στους επαγγελματίες Εσωτερικούς Ελεγκτές, αλλά και σε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα των Επιτροπών Ελέγχου, καθώς και σε Διευθυντικά στελέχη εταιρειών και οργανισμών.

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η αναγκαιότητα συνεχούς επαγρύπνησης των ελεγκτικών υπηρεσιών, η αντίληψη των ανωτάτων εκτελεστικών διευθύνσεων για τον ρόλο του Εσωτερικού Ελέγχου, η συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των τριών πιο πάνω πυλώνων, θέματα κουλτούρας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, κ.ά.

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, Angela Witzany. «Η παρουσία της κυρίας Witzany για πρώτη φορά στην Κύπρο, ειδικά για να συμμετάσχει στο συνέδριο, αποτελεί από μόνο του ένα πολύ σημαντικό γεγονός και μία ένδειξη της εκτίμησης της διεθνούς κοινότητας των Εσωτερικών Ελεγκτών προς τον τοπικό Σύνδεσμο», σχολίασε σε συνέντευξή της η Σωτηρούλα Σαββίδου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου.

Άλλοι σημαντικοί ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό ήταν, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, John Patrick Hourican, και οι πρώην Πρόεδροι των Ινστιτούτων Εσωτερικών Ελεγκτών του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου κύριοι Melvyn Neate και Atila Kas, αντίστοιχα.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν η Τράπεζα Κύπρου, η Odyssey Consultants, η Alma Total Solutions και η KPMG.


Comments

comments

Tags: Audit, cyprus

Σχετικά με τον Συγγραφέα