CIIM: Προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσω του ευρωπαϊκού έργου i3

CIIM: Προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσω του ευρωπαϊκού έργου i3

 


Το νέο του ευρωπαϊκό έργο για την προώθηση της επιχειρηματικής μάθησης και νέων θέσεων εργασίας παρουσίασε σήμερα το CIIM – The Cyprus International Institute of Management.

Το έργο με τίτλο «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομίες για την επιχειρηματικότητα – i3» παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις του business school, στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης ο οποίος σηματοδότησε και την έναρξη του έργου καθώς και στελέχη του υπουργείου, της αγοράς εργασίας καθώς και δημοσιογράφοι.

Το έργο του CIIM πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Balkan-Med Interreg και αφορά στην εκπαίδευση φοιτητών και νέων επιχειρηματιών στη βαλκανική και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα μοντέλο που θα λειτουργήσει ως σηματοδότης για την έξυπνη και αειφόρο ανάπτυξη σε πέντε χώρες που συνεργάζονται στο project, μέσα από ισάριθμα θέματα στους παρακάτω τομείς: περιβάλλον, ενέργεια, τρόπος ζωής, τεχνολογία και πληροφορική. Η συνεργασία αφορά πέντε χώρες – Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία.

Το CIIΜ, εκτός από την έρευνα και την ανάλυση στους προαναφερθέντες τομείς, θα παρέχει παράλληλα και εκπαιδευτικά εργαστήρια κατάρτισης με θέμα την επιχειρηματική καινοτομία για επίλεκτους εκπαιδευόμενους από τις πέντε χώρες που συμμετέχουν στο έργο «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομίες για την επιχειρηματικότητα – i3».

Ο Δρ. Θεόδωρος Παναγιώτου, διευθυντής του CIIM δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το CIIM, αφού μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα βάζουμε τις βάσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Κύπρος έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε πόλο έλξης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στόχος του CIIM είναι να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, κάτι που ήδη κάνει μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Το συγκεκριμένο έργο μας φέρνει σε επαφή με άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, κάτι που μας ενθουσιάζει. Σκοπεύουμε να εντάξουμε ακόμη περισσότερους φοιτητές, media, πολίτες και γενικότερα όλη την κυπριακή κοινωνία και χαιρόμαστε που έχουμε μαζί μας τον υπουργό Μεταφορών, κάτι που αποτυπώνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση».

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται στην επιφάνεια αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη η Κύπρος. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και οι νέες σύγχρονες μορφές τεχνολογίας και καινοτομίας είναι βασικοί πυλώνες της κυβέρνησης και χαιρόμαστε που βλέπουμε το CIIM να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που θα λειτουργήσουν παράλληλα με την πρόθεση της κυβέρνησης να επενδύσει στο μέλλον και την καινοτομία για να γίνει η Κύπρος ακόμη πιο ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο». Ενώ παράλληλα τόνισε «το πόσο καλή δουλειά κάνει το CIIM φαίνεται από το πόσοι απόφοιτοί του απασχολούνται στον τομέα εργασίας μου – τους βλέπω καθημερινά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αποτυπώνεται η επιτυχία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού οργανισμού».

To CIIM – Cyprus International Institute of Management είναι το μόνο μη κερδοσκοπικό (registered charity) εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο με δραστηριότητα άνω των 28 χρόνων στον τομέα της Διοίκησης των επιχειρήσεων και του Δημόσιου τομέα. Το CIIM προσφέρει διεθνούς φήμης μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας με  καθηγητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (Harvard University, Cambridge, Yale, UCL).  Στο CIIM παράλληλα λειτουργεί κέντρο κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων και παρέχονται επαγγελματικές πιστοποιήσεις.

Tags: CIIM