Δεύτερη μέρα της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα


 


Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κ. Μέρκελ επεφύλαξε επαινετικά σχόλια για την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, εξήρε τις προσπάθειες της χώρας στη διαχείριση του προσφυγικού και έστειλε παράλληλα το μήνυμα ότι ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων δεν έχει τελειώσει.

Σήμερα στις 9.45 το πρωί η κ. Μέρκελ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10.00 θα γίνει δεκτή από τον κ. Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Στις 14.00 έχει οριστεί το «ραντεβού» της καγκελαρίου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16.30.

Για λόγους δημόσιας ασφάλειας, λόγω της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, η Αστυνομία έχει ανακοινώσει την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών έως τις 4 το απόγευμα. Παράλληλα, σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες εφαρμόζονται σταδιακά, με βάση το πρόγραμμα της κ. Μέρκελ, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα