Διάλογο για εισαγωγή πράσινης φορολογίας, ευνοούν ΥΠΟΙΚ και ΣΕΚ

Διάλογο για εισαγωγή πράσινης φορολογίας, ευνοούν ΥΠΟΙΚ και ΣΕΚ

 


Σαφή και απόλυτα ξεκάθαρη θέση ότι, εντός του 2018 θα αρχίσει διάλογος για μείωση της φορολόγησης της εργασίας και εισαγωγή πράσινης φορολογίας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ, όπως αναφέρει η συντεχνία σε ανακοίνωση της.

«Η θέση αυτή είναι σωστή και αφήνει ικανοποιημένη τη ΣΕΚ, η οποία διεκδικεί την εκπόνηση και υλοποίηση ολοκληρωμένης φορολογικής μεταρρύθμισης, μέσα από την οποία θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που έχουν επηρεάσει τη γενικότερη κοινωνικοοικονομική και εργασιακή κατάσταση στον τόπο μας», αναφέρει η ΣΕΚ.

Θεωρεί πως οι φορολογικές αλλαγές θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του τόπου να μειώνουν το βάρος πάνω στο εισόδημα και την απασχόληση, ενώ βασικός άξονας της φορολογικής μεταρρύθμισης θα πρέπει να είναι η πράσινη φορολογία, η οποία ελαχιστοποιεί το εργατικό κόστος, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και φορολογεί όσους ρυπαίνουν ή κατασπαταλούν τους φυσικούς πόρους.

«Όλα αυτά», προσθέτει, «πρέπει να συζητηθούν στα πλαίσια του διαλόγου για ολοκληρωμένη φορομεταρρύθμιση και όχι μέσα από μια τακτική αποσπασματικών και βεβιασμένων αποφάσεων όπως π.χ. επιχειρείται να γίνει τώρα από κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα με το τέλος των €350 που ετησίως καταβάλλουν στο κράτος, οι εταιρείες και επιχειρείται η κατάργηση του.

Οι αποσπασματικές και βιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις δεν βοηθούν σε τίποτα και κανένα και ως εκ τούτου πρέπει να αποφεύγονται, καταλήγει η ΣΕΚ.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα