Διεθνή εύσημα για το πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» του ΚΝΕ

Διεθνή εύσημα για το πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» του ΚΝΕ

 


 


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του  Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού  (Ιnternational Μaritime Οrganisation – “IMO”) Kitack Lim και της Επίτροπου Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Violeta Bulc, για το διεθνές Ναυτιλιακό συνέδριο ‘Ναυτιλιακή Κύπρος 2017’, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο οργάνωσε επίσκεψη στο 21ο Δημοτικό Σχολείο (Καλογεροπούλιο) στη Λεμεσό, στις 10 Οκτωβρίου 2017 με σκοπό να τους παρουσιάσει το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου».

Το Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» είναι μια πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση  CYMEPA το οποίο και έχει εγκριθεί τόσον από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Σκοπός του Προγράμματος είναι να φέρει τους νέους πιο κοντά στη θάλασσα αλλά και τη ναυτιλία μέσω της εβδομαδιαίας επικοινωνίας με “υιοθετημένο” πλοίο τους, μαθαίνοντας το δρομολόγιο που ακολουθεί για εκείνη τη βδομάδα, σημειώνοντας την πορεία του σε ναυτικό παγκόσμιο χάρτη, τα εμπορεύματα που μεταφέρει, τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε κάθε τους ταξίδι, τις δραστηριότητες των ναυτικών  κλπ.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και η Ευρωπαία Επίτροπος, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα απο τους ίδιους ενθουσιώδεις μαθητές αλλά και να παρακολουθήσουν την επικοινωνία τους με το πλοίο και την ανταλλαγή μηνυμάτων. Όπως δήλωσε η κ. Bulc, «Ελπίζω το πρόγραμμα να εξαπλωθεί, να μεγαλώσει και νομίζω ότι όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό, τα παιδιά, η κοινωνία και το επάγγελμα». Συμπληρώνοντας, ο κ. Lim δήλωσε πως «Είναι πολύ αξιόλογη και λαμπρή ιδέα και πρωτοβουλία που θα μπορούσε να επεκταθεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία σαν βέλτιστη πρακτική».

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι όπως αυτό το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα που αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του Επιμελητηρίου για ενημέρωση της νέας γενιάς για τις προοτικές κάριέρας στον τομέα της ναυτιλίας, επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα