Διεθνής διάκριση για την Ελληνική Τράπεζα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας

Διεθνής διάκριση για την Ελληνική Τράπεζα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας

 


 


Ο διεθνούς κύρους οργανισμός Banking Technology, σε μια εντυπωσιακή τελετή που διεξήχθη στο Λονδίνο απένειμε στην Ελληνική Τράπεζα το Βραβείο της Καλύτερης Ψηφιακής Πρωτοβουλίας για τη χρονιά (2017 Best Digital Initiative).

Το βραβείο αφορά το API Banking, την πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα της Ελληνικής Τράπεζας. Με το API Banking η Ελληνική Τράπεζα άνοιξε ένα παράθυρο συνεργασίας με εταιρείες τεχνολογίας, startups, προγραμματιστές, FinTechs, ψηφιακές τράπεζες και άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το API Banking προσφέρεται μέσα από εξειδικευμένα Open APIs (Application Programming Interfaces) που λειτουργούν ως μεσολαβητές ανάμεσα στα συστήματα και παρέχουν αδιάκοπη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα στις διάφορες εφαρμογές. Τα APIs χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και ευελιξία, ενώ τα πρότυπα που έχουν τεθεί επιτρέπουν την άμεση και εύκολη σύνδεση στο σύστημα.

Τα βραβεία Banking Technology έχουν καθιερωθεί ως το κορυφαίο γεγονός που αναγνωρίζει την αριστεία, την καινοτομία και τη χρήση της πληροφορικής στις τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε υποψήφιες τράπεζες που αξιολογήθηκαν από εξειδικευμένους κριτές ανά το παγκόσμιο.

Όπως σχολίασε η κ. Νατάσσα Κυπριανίδης, επικεφαλής του Omni channel & Customer Experience της Ελληνικής Τράπεζας, «Η ψηφιακή τεχνολογία είναι ο βασικός λόγος που από το 2000 έχουν εξαφανιστεί περισσότερες από τις μισές εταιρείες του Fortune 500. Οι Τράπεζες πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον τους, αγκαλιάζοντας την ευκαιρία που προσφέρει το Open Banking για να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα εταιρικών σχέσεων και ν’ αναπτύξει μια οικονομία API».

Από την πλευρά του ο Chief Operating Officer της Ελληνικής Τράπεζας, Vladislav Botic υπογράμμισε ότι οι τράπεζες στο μέλλον κινδυνεύουν να μην έχουν λόγο ύπαρξης. «Γίνεται μεγάλη συζήτηση για την τεχνολογική διαταραχή. Οι τράπεζες πρέπει να δουν την τεχνολογία σαν μια ευκαιρία για καινοτομία και ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου τους και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και το Open Banking ως έναν τρόπο ανάκτησης και επαναπροσδιορισμού των σχέσεων τους με τους πελάτες», τόνισε.

Τα πιο πάνω βραβεία, καθώς και οι πρόσφατες διακρίσεις  από το περιοδικό Global Finance, αποτελούν σημαντική επιτυχία και αναγνώριση για την Ελληνική Τράπεζά ως πρωτοπόρα Τράπεζα στην Κύπρο στον τομέα της τεχνολογίας και της ψηφιακής αναβάθμισης.

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλους τους νικητές των βραβείων. http://www.bankingtech.com/2017/12/banking-technology-awards-2017-and-the-winners-are/


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα