Δημόσια έγγραφα οι ‘αποκαλύψεις’ των Anonymous Greece

Δημόσια έγγραφα οι ‘αποκαλύψεις’ των Anonymous Greece

 


 


«Δεδομένα διαθέσιμα στο κοινό μέσω του ιστοτόπου» είναι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα έγγραφα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Anonymous Greece, μετά τη διαδικτυακή επίθεση που έκαναν στη σελίδα της Τράπεζας την προηγούμενη Κυριακή.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση, στη σελίδα των Anonymous Greece στο facebook, όπου οι χάκερς έδιναν σύνδεσμο διεύθυνσης στην οποία βρίσκονταν τα έγγραφα, που όπως υποστήριζαν, ήταν προϊόν της κυβερνοεπίθεσης.

Σύμφωνα, όμως, με ανακοίνωση της ΤτΕ τα συγκεκριμένα αρχεία αφορούν επίσημες εκδόσεις της τράπεζας, πράξεις του προηγούμενου διοικητή, πίνακες μερισμάτων και κείμενα που χρονολογούνται ακόμη και πριν από 15 χρόνια, όλα διαθέσιμα στο κοινό.

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι Anonymous Greece, υποστηρίζουν ότι τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι κυβερνοεπιθέσεις και η διαρροή εγγράφων από την ΤτΕ και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.


Comments

comments

Tags: anonymous

Σχετικά με τον Συγγραφέα