Παραδόθηκε το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας


 

• Έτοιμο για την πρεμιέρα του το ιστορικό θέατρο

Ανακαινισμένο και ανανεωμένο παραδόθηκε το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στον ιδιοκτήτη του, το Δήμο Λευκωσίας. Το Δημοτικό Θέατρο παρέδωσε στις 24 Μαΐου η Cyfield που ανέλαβε την ολοκληρωτική ανακαίνιση του.

Το ανανεωμένο Δημοτικό Θέατρο είναι εντυπωσιακό και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα θέατρο στη Λευκωσία έτοιμο για να φιλοξενεί 1008 θεατές, συμπεριλαμβανομένων και 16 θέσεων για ΑΜΕΑ.

Στο κτίριο διατηρήθηκε η ιστορική εξωτερική πρόσοψη του καθώς και η κτιριακή δομή του. Δημιουργήθηκε καινούργια οροφή και ανακαινίστηκε πλήρως το εσωτερικό του.

Η σκηνή, έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευάστηκε από την αρχή και εμπλουτίστηκε με νέο ακουστικό και θεατρικό φωτισμό LED τελευταίας τεχνολογίας. Τα συστήματα ήχου, οι ανακλαστήρες καθώς και το τεράστιο ακουστικό κέλυφος της σκηνής αποτελούν σημεία αναφοράς για τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της Κύπρου.
Το νέο θέατρο διαθέτει ένα τεράστιο χώρο παρασκηνίων, ενώ έγιναν και όλες οι απαραίτητες εργασίες για να μπορεί να φιλοξενήσει τόσο θεατρικές όσο και μουσικές παραστάσεις αφού η σκηνή διαθέτει και αναβατόριο ορχήστρας.

Εντυπωσιακός είναι και ο εξώστης που είναι κατασκευασμένος με τέτοια κλίση ώστε η θέαση να είναι ανεμπόδιστη.

Η Cyfield θα έχει την ευθύνη συντήρησής του για 12 χρόνια, όπως προνοεί το συμβόλαιο ανάληψης του έργου.