Διορισμός του Youssef Nasr για την προεδρία της Ελληνικής Τράπεζας

Διορισμός του Youssef Nasr για την προεδρία της Ελληνικής Τράπεζας 


Tο διορισμό του Youssef Nasr ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας. Ο διορισμός υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα τεθεί σε ισχύ όταν θα υπάρξει διαθέσιμη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά την έγκριση της ΕΚΤ και το διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ο κ. Nasr θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ο Youssef Nasr είναι Αμερικανός πολίτης, γεννημένος στις 21 Σεπτεμβρίου 1954 στο Λίβανο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, απ’ όπου απέκτησε τίτλους BA και MA στα Μαθηματικά και στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ απ’ όπου απέκτησε MBA.

Ο Youssef Nasr έχει εκτενή τραπεζική εμπειρία στον Όμιλο HSBC. Εντάχθηκε στον Όμιλο HSBC το 1976 και αφυπηρέτησε το 2010 έχοντας υπηρετήσει ως Πρόεδρος αλλά και σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Τορόντο, Βανκούβερ, Σάο Πάολο και Ντουμπάι.

Από το 1997 έως το 1999 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC Καναδά και από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC ΗΠΑ και της HSBC Βορείου Αμερικής.

Από το 2003 έως το 2006 ήταν Πρόεδρος της HSBC Βραζιλίας και Γενικός Διευθυντής Ομίλου της HSBC Νοτίου Αμερικής.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο Youssef Nasr συμμετέχει στη διδασκαλία του προγράμματος FIDE, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Μαλαισίας, για την επιμόρφωση Διοικητικών Συμβούλων Xρηματοπιστωτικών Iδρυμάτων στην εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων, τη στρατηγική και ηγετικές ικανότητες. Επίσης διδάσκει στο πρόγραμμα Executive MBA του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και ασχολείται και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο Youssef Nasr είναι σήμερα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Metin Mitchell & Company, μιας εταιρείας εξευρέσεως εκτελεστικών στελεχών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα το Ντουμπάι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Brookfield Asset Management, το οποίο είναι ένα από τους μεγαλύτερους alternative asset managers στον κόσμο με συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση πέραν των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Συμμετέχει επίσης με διάφορες ιδιότητες σε  άλλους οργανισμούς στις ΗΠΑ και την Κίνα.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα