Δείπνησε μόνος του ο Συλλούρης λόγω Χρυσής Αυγής

Δείπνησε μόνος του ο Συλλούρης λόγω Χρυσής Αυγής

 


 


Οι Ελληνες ευρωβουλευτές και η μεγάλη πλειοψηφία των Κύπριων ευρωβουλευτών δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση για δείπνο που παρέθεσε χθες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης, διότι προσκεκλημένοι ήταν και οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει σχετικά: “Οι Ελληνες και η μεγάλη πλειοψηφία των Κύπριων ευρωβουλευτών είπαν όχι στην πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στο δείπνο του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής. Θετικό μήνυμα!”

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στον λογαριασμό του στο twitter αναφέρει: “Οχι και τους νοσταλγούς της χούντας” και επισυνάπτει την επιστολή του προς τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση σε δείπνο.

Αυτούσια η επιστολή:

“Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Συλλούρη

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόσκληση σας για το δείπνο που παραθέτετε στους Έλληνες και Ελληνοκύπριους ευρωβουλευτές.
Αντίθετα με την καθιερωμένη πρακτική των τελευταίων ετών, έχετε προσκαλέσει και τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα δικάζεται στην Ελλάδα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Ελλήνων πολιτών και μεταναστών.
Προκαλεί πάντως εντύπωση, ότι ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής προσκαλεί βουλευτές από το κόμμα των υμνητών και νοσταλγών της Απριλιανής δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για τη προδοσία της Κύπρου και την κατοχή της από τα τουρκικά στρατεύματα. 
Στέλιος Κούλογλου
ευρωβουλευτής”

Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα