Δυναμικά στις εκποιήσεις ακινήτων οι τράπεζες

Δυναμικά στις εκποιήσεις ακινήτων οι τράπεζες

 


Δυναμικά στις εκποιήσεις ακινήτων-«φιλέτων» μπαίνει η Τράπεζα Κύπρου, κυρίως στη Λευκωσία. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πλειστηριασμό κατοικιών, διαμερισμάτων, πολυκατοικιών, ξενοδοχεία, οικόπεδα και χωράφια. Με βάση στοιχεία του Φιλελεύθερου, οι τιμές των υπό εκποίηση ακινήτων συμποσούνται περίπου στα €30 εκατ.

Συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό οικόπεδο στην Έγκωμη έκτασης 2.106 τ.μ. στην τιμή του €1,02 εκατ.

Στις 20 Σεπτεμβρίου σε εκποίηση οδηγείται οικόπεδο στην Έγκωμη έκτασης 521 τ.μ. στην τιμή των €437.600.

Στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται να βγει στο σφυρί ισόγεια κατοικία στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία στην τιμή του €1,23 εκατ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η διαδικασία πλειστηριασμού για το ξενοδοχείο Petit Palais στις πάνω Πλάτρες με επιφυλασσόμενη τιμή €463.600 και αφορά το ½ του μεριδίου.

Σε εκποιήσεις ακινήτων προχωρούν και οι άλλες τράπεζες. Για παράδειγμα η Alpha Bank προχωρά στον πλειστηριασμό διαμερίσματος 162 τ.μ. με επιφυλασσόμενη τιμή €129.600, η AstroBank έχει προγραμματισμένη διαδικασία πλειστηριασμού για οκτώ ακίνητα που αφορούν στούντιο, διαμερίσματα και καταστήματα.

Η Ελληνική Τράπεζα στις 25 Σεπτεμβρίου στην Πέγεια της Πάφου βγάζει σε πλειστηριασμό χωράφι, με διώροφη κατοικία και πισίνα στην τιμή των €202.800.

Εκτός από τα πιο πάνω, η λίστα με τα ακίνητα που οδηγούνται σε πλειστηριασμό, είναι πολύ πιο μεγάλη και οι καταχωρήσεις στον Τύπο είναι καθημερινές και δείχνουν ότι γίνεται προσπάθεια εξυγίανσης των ισολογισμών μέσω της αξιοποίησης του νέου νομικού πλαισίου που ψήφισε η Βουλή.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα