Δυναμικό παρόν της Ελληνικής Τράπεζας στα ναυτιλιακά δρώμενα

Δυναμικό παρόν της Ελληνικής Τράπεζας στα ναυτιλιακά δρώμενα

 


Δυναμικό παρόν στα δρώμενα της ναυτιλίας δίνει η Ελληνική Τράπεζα, χορηγώντας το 3ο Ετήσιο Capital Link Cyprus Shipping Forum.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Capital Link επέλεξε τη Λεμεσό για να διοργανώσει το ετήσιο ναυτιλιακό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Columbia Plaza.

Η Ελληνική Τράπεζα ήταν και φέτος Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης που στόχο είχε να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Κύπρου ως  ναυτικό, ενεργειακό και εφοδιαστικό κέντρο, αλλά και ως πόλο έλξης επενδύσεων.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν γύρω από τις εξελίξεις, τις τάσεις, τις προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

Συμμετέχοντας στο πάνελ συζήτησης που ασχολήθηκε με τις επιλογές που υπάρχουν στην περιφέρειά μας για χρηματοδότηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ο επικεφαλής του τμήματος Ship Finance της Ελληνικής Τράπεζας, Markus Wenker, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κυπριακή αγορά χρηματοδότησης της ναυτιλίας παρουσιάζει μια εξαιρετική δυναμική τα τελευταία χρόνια, με την Ελληνική Τράπεζα να πρωτοστατεί στον τομέα. «Η Ελληνική Τράπεζα, ιδιαίτερα μετά την ίδρυση του εξειδικευμένου γραφείου της για χρηματοδότηση της ναυτιλίας το 2016, στηρίζει δυναμικά τους πλοιοκτήτες σε Κύπρο και Ελλάδα, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον και μια αγορά η οποία διαφοροποιήθηκε σημαντικά την τελευταία δεκαετία», τόνισε.

Όπως υπογράμμισε «είμαστε περήφανοι που για 3η συνεχή χρονιά στηρίζουμε το Capital Link Cyprus Shipping Forum, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή μας απέναντι στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Κύπρου».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα