Δύο Ελληνίδες έκαναν μόδα τις πετσέτες θαλάσσης

Δύο Ελληνίδες έκαναν μόδα τις πετσέτες θαλάσσης

 


Από την Ελλάδα σε 22 χώρες και 150 καταστήματα

 

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Έχοντας ως κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για το καλοκαίρι η Μελίνα Πίσπα και η Έλλη Ρούντου το 2012 και εν καιρώ οικονομικής κρίσης, ξεκινούν το δικό τους ταξίδι έχοντας στις αποσκευές τους τις πετσέτες θαλάσσης «Sun of a Beach». Ένα μακρινό ταξίδι σε 22 χώρες και 150 καταστήματα, το οποίο συνεχίζεται.

Η Μελίνα Πίσπα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και στη συνέχεια σπόυδασε σχέδιο μόδας στο Μιλάνο. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα άνοιξε το δικό της ατελιέ μαζί με την μητέρα της στην Κηφισιά, όπου σχεδίαζε βραδινά ρούχα και χειροποίητα νυφικά.

Η Έλλη Ρούντου, γεννήθηκε και μεγάλωσε κι αυτή στην Αθήνα και στην συνέχεια πήγε για σπουδές στο Λονδίνο. Όταν γύρισε στην Ελλάδα εργάστηκε για πολλά χρόνια ως στυλίστρια στο περιοδικό ELLE.

Μαζί εντόπισαν το κενό που αφορούσε τις πετσέτες θαλάσσης και έτσι προέκυψε η δημιουργία του ελληνικού brand «Sun of a Beach». Πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες τους το ελληνικό καλοκαίρι, οι καταπράσινες παραλίες του Ιονίου, το μπλε του Αιγαίου και το φως του ήλιου.

Στόχος τους; Oι πετσέτες θαλάσσης «Sun of a Beach» να ταξιδέψουν σε όλες τις παραλίες του κόσμου!

 

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία;

Το καλοκαίρι του 2012, πάνω στην κρίση δηλαδή!

Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Συναντήθηκαν οι δρόμοι μας, όταν βρισκόμασταν και οι δύο σε μία πολύ δημιουργική φάση της ζωής μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι διαφορετικό και κάτι που κανείς άλλος δεν έκανε μέχρι τότε. Να φτιάξουμε δηλαδή, τις πιο ωραίες πετσέτες θαλάσσης που θα μύριζαν καλοκαίρι!

Τι αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης;

Το ελληνικό καλοκαίρι φυσικά, το οποίο βιώνουμε τόσα χρόνια και νοιώθουμε πολύ τυχερές που ζούμε σε αυτή την χώρα! Τα συναισθήματα που πηγάζουν μέσα από αυτό, όπως ανεμελιά και ελευθερία, είναι αυτά που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε σε όλο τον κόσμο μέσα από τις δημιουργίες μας.

Που μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα και ειδικότερα στην Κύπρο;

Στο eshop μας www.sunofabeach.com και στην Λευκωσία στα καταστήματα LABELS και SOBE, στον Πρωταρά στο CITRUS και στην Αγία Νάπα στο NISSI BEACH.

Η δημιουργία του Sun of a Beach προέκυψε εν καιρώ κρίσης. Πόσο σας δυσκόλεψε αυτό;

Δυστυχώς δεν μας ευνοεί καθόλου η κατάσταση που επικρατεί, αλλά προσπαθούμε να το ξεπερνάμε και να κοιτάμε παραπέρα.

Η τελευταία πληροφόρηση που είχαμε ήταν για 150 καταστήματα σε 22 χώρες. Έχει αυξηθεί αυτός ο αριθμός;  Και ποια αγορά θα σας ενδιέφερε;

Ισχύουν τα νούμερα, και ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να γίνουν ακόμα περισσότερα. Αυτή την στιγμή μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα μας ενδεικτικά στις πιο κάτω χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστραλία, Τουρκία, Η.Π.Α., Κύπρο, Σενεγάλη, Ιαπωνία, Μαρτινίκη, Κορέα κ.ά. Μας ενδιαφέρει πολύ η αγορά της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Είναι χώρες, στις οποίες ο κόσμος μοιράζεται την ίδια αγάπη για το καλοκαίρι όπως κι εμείς!

Στην μέχρι τώρα πορεία σας λάβατε πολλά βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και το βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου – Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016. Τι σημαίνει αυτό για εσάς και ποιοι είναι οι επόμενοι σας στόχοι;

Ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας μας και μας έδωσε δύναμη και πίστη έτσι ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε με ακόμα περισσότερη τόλμη. Όταν ο ίδιος ο κ. Χατζηιωάννου μας παρέδωσε το βραβείο, μας είπε «ο επιμένων νικά», μία φράση που δεν πρέπει να την ξεχνάμε στην καθημερινότητά μας. Θέτουμε κάθε χρόνο υψηλούς στόχους και με ενθουσιασμό και πολύ δουλειά προσπαθούμε να τους πετύχουμε.

Φυσικά, ο απόλυτος στόχος μας, είναι μία πετσέτα SUN OF A BEACH, να ταξιδέψει σε όλες τις παραλίες του κόσμου!

Πόσο εύκολο ήταν να κάνετε την ιδέα σας πραγματικότητα; Βρήκατε εμπόδια στην πορεία σας;

Δεν ήταν δύσκολο να ξεκινήσουμε, καθώς ξέραμε ακριβώς τι ήτανε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Τα εμπόδια από εκεί και πέρα είναι πολλά και τα συναντάμε καθημερινά, προσπαθούμε να τα ξεπερνάμε και να παίρνουμε γνώση και δύναμη από αυτά. Πλέον μετά από έξι χρόνια και έχοντας κάνει πολλά λάθη, έχουμε αποκτήσει ανεκτίμητης αξίας εμπειρία, η οποία μας βοηθάει στο να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα.

Τι περιλαμβάνει η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας;

Το κύριο προϊόν μας και αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η μεγάλη ποικιλία στις πετσέτες θαλάσσης! Στην συλλογή μας όμως έχουμε εντάξει μία μεγάλη γκάμα από τσάντες θαλάσσης σε διάφορα μεγέθη και σχέδια καθώς και την παιδική σειρά για μωρά και πιο μεγάλα παιδάκια.

Τέλος, τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να αρχίσει τη δική του επιχείρηση; Τι να τολμήσει και τι να αποφύγει;

Να εξετάσει αν αυτό που πάει να κάνει είναι κατά κάποιο τρόπο μοναδικό, να κάνει ένα όσο πιο ρεαλιστικό business plan γίνεται, να πιστέψει 100% στις δυνάμεις του και να ξεκινήσει με αισιοδοξία και κέφι!

Πηγή: Έντυπο Περιοδικό Ευρωκέρδος, Τεύχος Αύγουστος-Σεπτέμβριος


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα