Δύο Κύπριοι επιχειρηματίες ασφαλίζουν την Ελλάδα

Δύο Κύπριοι επιχειρηματίες ασφαλίζουν την Ελλάδα


 


Hellas Direct: Το επιχειρηματικό βήμα του Αλέξη Πανταζή και του Αιμίλιου Μάρκου

Άφησαν την Goldman Sachs και με ισχυρούς συνεταίρους ίδρυσαν εταιρεία στην Κύπρο που ασφαλίζει τα οχήματα των Ελλαδιτών μέσω του διαδικτύου

 

 

Του Στέφανου Κοτζαμάνη, ΑΘΗΝΑ

Δύο Κύπριοι, ο Αλέξης Πανταζής και ο Αιμίλιος Μάρκου άφησαν την πολλά υποσχόμενη καριέρα τους στην Goldman Sachs σε Αμερική και Λονδίνο, προκειμένου να ιδρύσουν στην Κύπρο την Hellas Direct και να δραστηριοποιηθούν ενεργά στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας με όπλο το διαδίκτυο.

Το 2009 αποφάσισαν πως ήταν η ώρα να κάνουν κάτι δικό τους, αξιοποιώντας την χρηματοοικονομική κρίση ανά τον κόσμο στην ευρύτερη περιοχή από την οποία καταγόνται, όπως Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία. Διαπίστωσαν ότι από τον ασφαλιστικό τομέα έλειπε η αμεσότητα προς τον πελάτη και η χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να προσφέρεται το προϊόν εκείνο που χρειάζεται πραγματικά ο ασφαλισμένος και μάλιστα σε χαμηλότερο τίμημα. Και όλα αυτά, ιδίως σε προϊόντα που είναι αναγκαία, όπως η ασφάλιση αυτοκινήτων.

«Χρειαστήκαμε γύρω στο 1,5 χρόνο προκειμένου για να βρούμε τους σωστούς μετόχους και τα καταφέραμε», δηλώνει ο Αλέξης Πανταζής, που εκτελεί χρέη εκτελεστικού διευθυντή στην εταιρεία. Σήμερα, πέρα από τους δύο ιδρυτές, έχουν επενδύσει στην εταιρεία θεσμικά Funds του εξωτερικού (Third Point, Endeavore Catalyst), ξένοι επενδυτές όπως ο Jon Moulton και ο Jim O’Neill (πρώην chief economist της Goldman Sachs), αλλά και Έλληνες, όπως η οικογένεια Δαυίδ-Λεβέντη».

Και οι δύο αυτοί Κύπριοι όχι μόνο δεν υπολόγισαν τον κίνδυνο διακοπής μιας καριέρας στα χρηματοοικονομικά, αλλά παράλληλα πόνταραν σε εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοποίησης στην «συντηρητική» κατά κανόνα ασφαλιστική αγορά, αλλά και  στην ροπή του μέσου Ελλαδίτη στις νέες τεχνολογίες:

«Το πρώτο πλεονέκτημά μας είναι ότι έχουμε προσεγγίσει τον καταναλωτή απλοποιώντας όσο γίνεται διαδικασίες και προϊόντα» προσθέτει ο κ. Πανταζής και συνεχίζε: To δεύτερο είναι ότι θέσαμε το ερώτημα στον καταναλωτή, για το αν πράγματι χρειάζεται έναν οποιονδήποτε μεσάζοντα όταν καλείται να αποκτήσει ένα πολύ απλό προϊόν, το οποίο μάλιστα είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Έτσι, επιλέξαμε τις direct πωλήσεις, αφού άλλωστε ο Έλληνας βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην τεχνολογία απ’ ότι νομίζουν πολλοί. Για παράδειγμα, η διείσδυση του Smartphone φτάνει στο 70%, ενώ υπάρχουν πέντε εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Δίκτυο πρακτορειακό δεν διαθέτουμε. Προσφέρουμε τα προϊόντα μας μόνο ηλεκτρονικά από τη δική μας την πλατφόρμα, ενώ έχουμε και κάποιες στρατηγικές συνεργασίες με διάφορους οργανισμούς, όπως για παράδειγμα με την Αεροπορία Αιγαίου (Aegean), την Wind, το ΚΤΕΟ της Auteco, και τα Praktiker. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το underwriting παραμένει δικό μας και η σχέση με τους πελάτες μας άμεση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζής.

 

Πώς βλέπουν την Ελλάδα

Πώς όμως οι κ.κ. Πανταζής και Μάρκου βλέπουν την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα πώς αξιολογούν την ασφαλιστική αγορά του κλάδου αυτοκινήτου; Σε ό,τι αφορά την οικονομία, πιστεύουν πως «ήδη το ΑΕΠ της χώρας έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% τα τελευταία χρόνια. Με βάση την εμπειρία από οποιαδήποτε άλλη οικονομική κρίση στον πλανήτη κατά το παρελθόν, διαπιστώνει κάποιος ότι ανάκαμψη της τάξεως του 5% με 6% μπορεί να προέλθει μόνο ως αποτέλεσμα της τόσο μεγάλης πτώσης που έχει προηγηθεί».

Τους φοβίζουν ωστόσο μερικά δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν, η χώρα θα καταλήξει να θυμίζει τη Βενεζουέλα ή την Αλβανία του 1990. Για παράδειγμα, η σχέση συνταξιούχων προς εργαζόμενους στην Ελλάδα είναι πολύ πιο υψηλή σε σχέση με το εξωτερικό. Επίσης, πολλές πτωχευμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν για πολλά χρόνια, εξέλιξη που προκαλεί πολύ μεγάλες στρεβλώσεις, μία εκ των οποίων είναι η αποτροπή στην έλευση νέων κεφαλαίων μέσα από νέες επιχειρηματικές προσπάθειες. Γενικά δηλαδή, η Ελλάδα αποτελεί μια αναποτελεσματική αγορά, αν συγκριθεί με άλλες χώρες του εξωτερικού».

Ειδικότερα τώρα για την ασφαλιστικό κλάδο αυτοκινήτου στην Ελλάδα, υποστηρίζουν πως είναι κερδοφόρος και ελκυστικός για τις ασφαλιστικές εταιρείες που μπορούν να δρουν αποτελεσματικά.

«Ο κλάδος αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι κερδοφόρος. Παρόλο που αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες εκφράζουν διαμαρτυρίες, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο δείκτης ζημιών είναι πολύ χαμηλός. Εμείς για παράδειγμα έχουμε ένα δείκτη ζημιών που κυμαίνεται στο 56%-57%, όταν κατά μέσο όρο ο αντίστοιχος δείκτης στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πάνω από 90%, ενώ σε άλλες χώρες στο 75% με 80% και μάλιστα για τις καλές τους εταιρείες.

Ακόμη και πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ο μέσος δείκτης ζημιών στην Ελλάδα δεν ξεπέρασε ποτέ το 70%-75%. Άρα, μιλάμε σίγουρα για μια αγορά όπου το αναλαμβανόμενο ρίσκο ανά μονάδα είναι χαμηλότερο σε σχέση με την Ευρώπη, με χαμένο της υπόθεσης τον καταναλωτή.

Άρα η υποχρέωση που έχει μια ασφαλιστική αγορά είναι να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από επένδυση στην τεχνολογία και μέσα από μειωμένα κόστη πρόσκτησης. Και κάτι ακόμη. Αν εξετάσουμε το θέμα σε μακροπρόθεσμη βάση, θα διαπιστώσουμε ότι τα αυτοκίνητα είναι σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλή σε σχέση με δέκα ή δεκαπέντε χρόνια παλαιότερα. Άρα, όποιες ασφαλιστικές εταιρείες χάνουν λεφτά, αυτό οφείλεται στο δικό τους λειτουργικό κόστος και δεν είναι θέμα ρίσκου».

Κινήσεις για μείωση των ατυχημάτων

Η Hellas Direct παρακολουθεί επίσης τις κινήσεις που γίνονται σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους οδηγούς έτσι ώστε να οδηγούν ΄καλύτερα και προσεκτικότερα, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων, κάτι που θα ωφελήσει την κοινωνία, όπως επίσης τις ασφαλιστικές εταιρείες (μικρότερες καταβολές ζημιών) και τους πελάτες (αποφυγή ατυχημάτων, χαμηλότερο ασφάλιστρο).

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μας δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς: «Το θέμα μας δεν είναι να αυξήσουμε τα ασφάλιστρα σε κάποιες κατηγορίες οδηγών που πατάνε το γκάζι, αλλά να τους παρακινήσουμε να οδηγούν προσεκτικότερα και ασφαλέστερα. Θέλουμε να τους εκπαιδεύσουμε με έναν σύγχρονο και αποδεκτό από αυτούς τρόπο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα χαρούν ιδιαίτερα να δουν να μειώνονται τα ασφάλιστρα που εισπράττουν, αρκεί να περιοριστεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων, άρα και των αποζημιώσεων που καταβάλλουν. Αυτό θα είναι πολύ καλό και για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για τα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών».

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

Εργαλείο στα χέρια του οδηγού

Η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct προσφέρει ήδη στους πελάτες της, τη δυνατότητα να μετρήσουν πόσο καλοί οδηγοί είναι. Πρόκειται για μια app εφαρμογή που καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός στρίβει, τη χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, αξιολογώντας και βαθμολογώντας όλα αυτά. Η εφαρμογή είναι δημιουργία της Cambridge Mobile Telematics, που ξεκίνησε από το MIT. Χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και υπόσχεται να βελτιώσει τις οδηγικές ικανότητες των οδηγών κατά 20% τις πρώτες τρεις μέρες.Η Hellas Direct δεν προσφέρει μειωμένα τιμολόγια αλλά δωρεάν συμμετοχή σε κληρώσεις για διάφορα δώρα, αλλά και για δωρεάν βενζίνη.  Η Hellas Direct επικαλείται έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Virginia Tech Transportation Institute και έδειξε ότι το 30% όλων των ατυχημάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν αφαιρούνταν όλοι οι περισπασμοί από το αυτοκίνητο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει (δυστυχώς) η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι όταν πληκτρολογείς έναν αριθμό στο κινητό ενώ οδηγείς, έχεις δώδεκα φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα, ενώ το texting πιθανολογείται ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, γιατί αποσπά την προσοχή από τον δρόμο για 23 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα