€1,5 δις ευρώ μέσω του ΚΟΑΠ από το 2003 μέχρι σήμερα

€1,5 δις ευρώ μέσω του ΚΟΑΠ από το 2003 μέχρι σήμερα 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα τα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά από σύσκεψη στα Γραφεία του ΚΟΑΠ στην οποίαν παρακάθισε με τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών και στελέχη του Οργανισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η επίσκεψη μου στον ΚΟΑΠ στόχο είχε, όχι να ενημερωθώ διότι ενημερώνομαι κατά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά για να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μου για το έργο που επιτελείται.

Η προς τους αγρότες συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια, από το 2003 που λειτουργεί ο Οργανισμός, έφτασε τα 1,5 δις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν 400 εκ., πράγμα που στήριξε σημαντικά τους αγρότες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μέσα από τον εκσυγχρονισμό του λογισμικού γίνεται κατορθωτό πλέον να προκαταβάλλονται ακόμη και προ των Χριστουγέννων, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με τους δανεισμούς που κατά καιρούς θα πρέπει να υποβληθούν.

Την ίδια ώρα εκφράζω την ικανοποίηση μου για τα προγράμματα για τους νέους γεωργοκτηνοτρόφους. Μέσα από μια σημαντική προσπάθεια για διαφώτιση που κατέβαλε ο Επίτροπος με τους συνεργάτες του έχουν κατορθώσει να προσελκύσουν 600 νέες αιτήσεις που σε συνεννόηση με τον Υπουργό Γεωργίας ευελπιστούμε οι πλείστες όσες να ικανοποιηθούν.

Θεωρώ το έργο που επιτελεί ο Οργανισμός σημαντικότατο στην προσπάθεια να αναπτύξουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τη γεωργοκτηνοτροφία και ιδιαίτερα για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που να ανταποκρίνονται τα προϊόντα μας και οι παραγωγές μας στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Υπήρξε πλήρης απορρόφηση του συνόλου των ευρωπαϊκών κονδυλίων και είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν μια Υπηρεσία λειτουργεί κατά τον τρόπο που λειτουργεί ο ΚΟΑΠ, να απορροφάς το σύνολο της βοήθειας. Και φαίνεται ότι είναι ακόμη μια επιτυχία για την οποία αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το σύνολο των στελεχών, από τον Επίτροπο μέχρι και τον τελευταίο των υπηρετούντων στον Οργανισμό».

Από πλευράς του ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Τίμης Ευθυμίου είπε ότι «με τη στήριξη της Κυβέρνησης θα συνεχίσουμε ώστε οι αγρότες να απολαμβάνουν έγκαιρα και έγκυρα όλες τις επιδοτήσεις που δικαιούνται».

 

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα