easyJet: Έξυπνα παπούτσια με GPS για τους επιβάτες

easyJet: Έξυπνα παπούτσια με GPS για τους επιβάτες

Η ενσωματωμένη τεχνολογία GPS στα «Sneakairs» θα βοηθήσει τους πελάτες να περιηγηθούν σε νέες πόλεις, απολαμβάνοντας παράλληλα τα αξιοθέατα

 

Η easyJet, η κορυφαία αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, παρουσίασε ένα πρωτότυπο έξυπνο παπούτσι, με το όνομα «Sneakairs», το οποίο με την ενσωματωμένη τεχνολογία GPS βοηθάει τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν νέες πόλεις με ευκολία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα αξιοθέατα, χωρίς να χαθούν. Το επαναστατικό έξυπνο παπούτσι, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση ‘Barcelona Street Project’ στη Βαρκελώνη, ενσωματώνει την τεχνολογία GPS και συνδέεται μέσω Bluetooth, με μια smartphone εφαρμογή και κατευθύνει το χρήστη προς την κατεύθυνση που έχει επιλέξει, ενεργοποιώντας μικρούς  αισθητήρες δόνησης μέσα στο παπούτσι.

Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στους τουρίστες να ανακαλύψουν νέα αξιοθέατα, να βρουν το δρόμο για το ξενοδοχείο, χωρίς να χρειάζονται ούτε χάρτη, ούτε google maps για να ακολουθήσουν τη σωστή κατεύθυνση.

Η easyJet είναι γνωστή για τη χρήση της τεχνολογίας για να κάνει το ταξίδι πιο εύκολο, για τα 70 εκατομμύρια επιβάτες της. Από το προηγούμενο έτος, η αεροπορική εταιρεία έχει βοηθήσει τους επιβάτες της μέσω της εφαρμογής στα αεροδρόμια, το Mobile Host, μία βραβευμένη εφαρμογή της easyJet, που παρέχει χρήσιμες οδηγίες κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για την πύλη και έγκαιρη πληροφόρηση σχετικά με τους αριθμούς πύλης και ιμάντες αποσκευών για να κάνουν το ταξίδι τους λίγο πιο εύκολο. Τα πρωτότυπα «Sneakairs» της easyJet, μελλοντικά, θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στα αεροσκάφη της.

Οι τεχνολογίες ένδυσης δεν είναι κάτι καινούργιο για την easyJet. Στα 20α γενέθλιά της, τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά στολές πληρώματος θαλάμου και μηχανικών, για τη βελτίωση των διαδικασιών επικοινωνίας και ασφάλεια των επιβατών.

Ο Marketing Director της easyJet, Peter Duffy, δήλωσε: «Το Sneakair είναι ακόμη ένα παράδειγμα πώς η easyJet είναι πάντα καινοτόμος στα ζητήματα της τεχνολογίας, πάντα με άξονα τη διευκόλυνση και την άνεση του πελάτη μας σχετικά με το ταξίδι του. H λήψη των εφαρμογών μας και η Mobile Host τεχνολογία, έχει δείξει ότι οι επιβάτες μας έχουν διευκολυνθεί από αυτές τις τεχνολογίες, για αυτό γιατί όχι να μην τους παρέχουμε αυτές τις ανέσεις και αφού φτάσουν στον προορισμό τους; Εξετάζουμε το ενδεχόμενο, μελλοντικά, να είναι διαθέσιμα προς πώληση αυτά τα αθλητικά στο αεροσκάφος, προσφέροντας μια πολύ πρακτική λύση για τους επιβάτες που θέλουν να είναι χαλαροί και χωρίς άγχος να χαθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε μία ξένη πόλη, επιτρέποντας έτσι να απολαύσουν την κάθε στιγμή, ενώ θα ανακαλύπτουν μια νέα πόλη».

Η Digital Area Director στο D6, Nuria Martínez, πρόσθεσε: «Έχουμε αναπτύξει αυτή τη λύση πλοήγησης, επειδή έχουμε προσέξει ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά για ένα τέτοιο προϊόν. Είναι επίσης, ένα σπουδαίο εργαλείο για μία αεροπορική εταιρία όπως την easyJet, που ταξιδεύει τόσο κόσμο καθημερινά σε διάφορους προορισμούς. Καθ ‘όλη τη διάρκεια ανάπτυξης του προϊόντος αυτού, είχαμε ως παράγοντα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την easyJet για αυτό το έργο.

Το πρωτότυπο Sneakair δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Barcelona Street Project, με όσους το δοκίμασαν να απολαμβάνουν αξιοθέατα όπως το Casa La Pedrera και Casa Batllo του Gaudi χωρίς να χρειάζεται να ελέγχουν συνέχεια το χάρτη για να μπορούν να γυρίσουν την πόλη».

Τα τελευταία χρόνια η easyJet έχει αγκαλιάσει την τεχνολογία για να βοηθήσει να γίνουν πιο εύκολες και άνετες οι μετακινήσεις των επιβατών της. Η εφαρμογή της easyJet είναι η ταχύτερη διαθέσιμη αεροπορική εφαρμογή που έχει κατεβαστεί πάνω από 16 εκατομμύρια φορές. Σχεδόν 100.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας επιβίβασης την περασμένη εβδομάδα.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα