Έφυγε από τη ζωή ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας

Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας, Μιχαλάκης Ζαμπέλας.

Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας γεννήθηκε στο Παλαιχώρι, σε μια μεγάλη οικογένεια εννέα παιδιών. Ο καθηγητής του Κυριάκος Νεοκλέους, στο Εμπορικό Λύκειο Νεοκλέους, του μετέδωσε την αγάπη για το λογιστικό/ελεγκτικό επάγγελμα, έτσι ακολούθησε σπουδές στην Αγγλία. Το 1966, προτού επιστρέψει στην Κύπρο και μετά από συνέντευξη στην Pricewaterhouse, κέρδισε μια θέση στα γραφεία της στην Κύπρο. Στην πορεία, μαζί με τους Βάσο Ιωάννου και Νίκο Λακκοφή, δημιούργησαν το δικό τους ελεγκτικό γραφείο, το Ioannou Zampelas & Co.

Το 1970 μετονομάστηκε σε Coopers & Lybrand και δημιούργησε γραφείο στην Ελλάδα. Τέλη του 1988 η εταιρεία προχώρησε με τη Coopers & Lybrand Europe, ενώ το 1998 η Coopers & Lybrand ενώθηκε με την Pricewaterhouse Coopers.

Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας ήταν στο τιμόνι της εταιρείας μέχρι το 1992, όταν εξελέγη Δήμαρχος Λευκωσίας, αλλά παρέμεινε non executive chairman μέχρι το 2005.

Ο Μιχάλης Ζαμπέλας, ως ανεξάρτητος υποψήφιος, κέρδισε τις δημοτικές εκλογές και ανέλαβε καθήκοντα ως Δήμαρχος Λευκωσίας την 1η Ιανουαρίου 2002. Υπηρέτησε ως Δήμαρχος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006. Το 2007 τιμήθηκε από τον επόμενο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις υπηρεσίες του ως Δήμαρχος και του απονεμήθηκε το τιμητικό μετάλλιο της πόλης της Λευκωσίας.

Ήταν ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Εσθονίας στην Κύπρο από το 1997. Έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος της Εσθονίας του απένειμε τον τίτλο του Τάγματος του Εθνικού Οικόσημου.

Ήταν διευθυντής του Μουσείου Τέχνης Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, το οποίο ίδρυσε με τη σύζυγό του Λουκία.

Τη θλίψη τους εξέφρασαν δημόσια πολλοί αξιωματούχοι του κράτους εξαίρωντας το έργο του πρώην δημάρχου.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί στις 16:00.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ευρωκέρδος εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ