Έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στον Ρονάλντο και τη Μαντόνα

Έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στον Ρονάλντο και τη Μαντόνα


Ο Τσουχιόσι Ματσουχίτα δεν γνώριζε προσωπικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη Μαντόνα, αλλά κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί  τους και να τους πείσει να γίνουν τα πρόσωπα των προϊόντων του. Και με τον τρόπο αυτό ο Ιάπωνας επιχειρηματίας έφτασε την αξία της εταιρείας του στα 2,3 δισ. δολάρια και έγινε ο ίδιος δισεκατομμυριούχος.

«Οι περισσότεροι δεν προσπαθούν καν να προσεγγίσουν τον Ρονάλντο ή τη Μαντόνα γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν πιθανότητες», εξηγεί στο Bloomberg ο ιδρυτής και πρόεδρος της MTG. «Αλλά εγώ κυνηγάω αυτή την 1% πιθανότητα όλη μου τη ζωή. Και έχω σταθεί τυχερός».

Η MTG κατασκευάζει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ανάμεσά τους μια σειρά περιποίησης δέρματος σε συνεργασία με τη Μαντόνα και μία συσκευή για κοιλιακούς που ονομάζεται SIXPAD σε συνεργασία με τον Ρονάλντο. Το τελευταίο οικονομικό έτος κατέγραψε έσοδα 400 εκατ. δολαρίων.

Ο 48χρονος Ματσουχίτα ξεκίνησε πουλώντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα το 1994, αλλά σύντομα αποφάσισε ότι ήθελε να παρασκευάζει δικά του προϊόντα. Ίδρυσε την εταιρεία που αργότερα θα γινόταν η MTG το 1996 και δοκίμασε την τύχη του σχεδόν στα πάντα, από προϊόντα περιποίησης μέχρι κεραμικά. Το 2009 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τη συσκευή μασάζ ReFa και ως επόμενο βήμα αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Μαντόνα για μια σειρά περιποίησης δέρματος.

Επισκέφθηκε πολλά διαφημιστικά γραφεία αναζητώντας τρόπο να έρθει σε επαφή μαζί της, αλλά του είπαν πως ήταν αδύνατο. «Άρχισα να ρωτάω τον κόσμο γύρω μου αν γνώριζαν προσωπικά τη Μαντόνα και με κοιτούσαν σαν να ήμουν τρελός. Όμως κάποια στιγμή βρέθηκε κάποιος που γνώριζε κάποιον άλλο και μετά από λίγο καιρό καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή μαζί της».

Το αποτέλεσμα της συνεργασία τους ήταν η σειρά MDNA SKIN που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2014. Το στοιχείο της που διαφημίζεται περισσότερο είναι ότι χρησιμοποιεί «ευλογημένα νερά» από ιαματικές πηγές της Ιταλίας.

Επόμενος στόχος του Ματσουχίτα έγινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, για να προωθήσει την ανδρική σειρά καλλυντικών ReFa. Όπως και με τη Μαντόνα, διαφημιστές και δημοσιοσχεσίτες του είπαν ότι δεν υπάρχει τρόπος, αλλά εκείνος το κατάφερε και πάλι μέσω του δικτύου επαφών του. Έπεισε τον ποδοσφαιριστή να εκπροσωπήσει το προϊόν του και η συνεργασία τους ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν μαζί τη συσκευή SIXPAD, που χρησιμοποιεί ηλεκτροδιέγερση για να γυμνάσει τους κοιλιακούς. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο SIXPAD και τα έσοδα της MTG έχουν έκτοτε υπερδιπλασιαστεί. Πηγή: insider.gr


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα