«Έκλεισαν» τα φτερά της Monarch

«Έκλεισαν» τα φτερά της Monarch

 


H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) δήλωσε σήμερα ότι η βρετανική αεροπορική εταιρία Monarch Airlines διέκοψε την λειτουργία της και ακύρωσε τις μελλοντικές κρατήσεις της.

Ως άμεση συνέπεια της εξέλιξης αυτή, 110.000 πελάτες της βρίσκονται σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας, ενώ περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις θέσεων ακυρώθηκαν.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την CAA να προχωρήσει στη ναύλωση περισσότερων από 30 αεροσκαφών προκειμένου να επιστρέψουν στην Βρετανία, οι επιβάτες της Monarch, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

“Πρόκειται για την μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρία που διακόπτει την λειτουργία της,” δήλωσε η CAA.

Η Monarch ήταν η 5η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου και εκτελούσε επίσης πτήσεις από και προς την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήταν σε συζητήσεις με την CAA για την ανανέωση της άδειάς της ώστε να προχωρήσει σε πώληση των πακέτων διακοπών της. Τελικά δεν τα κατάφερε.

H Monarch συνέδεε τη Βρετανία τόσο με τη Λάρνακα όσο και με την Πάφο.

Οι εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας θα αναμένουν πλέον να δουν κατά πόσο η διαδικασία διαχείρισης της εταιρείας μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία κάποιων θέσεων εργασίας.

H Monarch απασχολούσε περίπου 2.100 εργαζόμενους στην αεροπορική εταιρεία και στον τουριστικό όμιλό της. Εργοδοτούσε επιπλέον 800 άτομα στη μονάδα μηχανικών εργασιών, η οποία ωστόσο δεν έχει συμπεριληφθεί στη διαδικασία πτώχευσης και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Η κατάρρευσή της αποδίδεται στα αυξημένα κόστη και στις συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού στην αεροπλοΐα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση οικονομικών ζημιών για τη Monarch.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Άντριου Σουόφιλντ απέδωσε την πτώση των κερδών το τελευταίο διάστημα «στο κλείσιμο, λόγω τρομοκρατίας, του Σαρμ Ελ Σέιχ, της Τυνησίας και του αποδεκατισμού της Τουρκίας».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρεία που διακόπτει τη λειτουργία της.

Ο Υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Κρις Γκρέιλινγκ, χαρακτήρισε το πρόγραμμα επαναπατρισμού των επιβατών της Monarch από την CAA ως «πρωτοφανή σε κλίμακα απάντηση σε μία πρωτοφανή κατάσταση».


Comments

comments

Tags: monarch, travell

Σχετικά με τον Συγγραφέα